banner13

İzmir’de 3 puan hesabı

Spor Toto Süper Ligin 29.haftasında 12 Mart Cumartesi günü deplasmanda Altay ile karşılaşacak olan Yeni Malatyaspor, kritik ve zorlu deplasmandan 3 puanla dönerek, gelecek haftalar için umudunu korumak istiyor.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
10 Mart 2022 Perşembe 15:10
İzmir’de 3 puan hesabı

Spor Toto Süper Ligin 29.haftasında 12 Mart Cumartesi günü deplasmanda Altay ile karşılaşacak olan Yeni Malatyaspor, kritik ve zorlu deplasmandan 3 puanla dönerek, gelecek haftalar için umudunu korumak istiyor.

Süper Ligin 28.haftasında evinde Adana Demirspor’u Mounir Chouiar’ın golüyle 1-0 mağlup eden ve 17 maçlık galip gelememe serisini sonlandıran Yeni Malatyaspor, 29.haftada küme düşme hattını yakından ilgilendiren maçta Altay’a konuk olacak. Lig’de 20 puanla son sırada bulunan ve kalan 10 maça final havasında çıkacak olan sarı siyahlılar, İzmir deplasmanında mutlak 3 puanı hedefliyor.

Spor Toto Süper Lig’de 17 maç aradan sonra hanesine 3 puan yazdıran Yeni Malatyaspor, 28.haftayı 20 puanla son sırada tamamladı. Yeni teknik direktörü Cihat Arslan yönetiminde çıktığı ilk maçta galip gelen sarı siyahlılar, 29.haftada deplasmanda Altay ile karşı karşıya gelecek. 3 puanın büyük önem taşıdığı karşılaşma, 12 Mart Cumartesi günü saat 16.00’da Alsancak Mustafa Denizli Stadı’nda oynanacak.

Her İki Takımın 2’şer Galibiyeti Bulunuyor
Yeni Malatyaspor ile Altay, bugüne kadar 4’ü 2.Lig, 1’i ise Süper Lig olmak üzere 5 maçta karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmaların 2’sini Yeni Malatyaspor, 2’sini ise Altay kazanırken, 1 karşılaşmada berabere sonuçlandı.

İki takım tarihlerinde ilk kez 2011-2012 sezonunda 2.Lig’de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşmayı Altay 3-1 kazandı. Sezonun ikinci yarısında İzmir’de oynanan karşılaşma da 1-0 Altay’ın üstünlüğüyle sonuçlandı.

Yeni Malatyaspor ile Altay 2012-2013 sezonunda bir kez daha 2.Lig’de karşılaştı. Sezonun ilk yarısında İzmir’de oynanan karşılaşma 0-0 eşitlikle tamamlanırken, sezonun ikinci yarısında Malatya’da oynanan karşılaşmayı Yeni Malatyaspor 4-0 kazandı.

İki takım uzun bir aradan sonra bu kez Spor Toto Süper Lig’de karşı karşıya geldi. Bu sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşmayı Yeni Malatyaspor 2-1 kazandı.

Deplasmanda Son Galibiyet 10.Haftada
Spor Toto Süper Lig’de 28 haftalık süreçte 5 galibiyet, 5 beraberlik, 18’de mağlubiyet yaşayan ve 20 puan toplayabilen Yeni Malatyaspor, bu puanların 8’ini deplasman maçlarında elde etti.

Dış sahada şu ana kadar 14 maça çıkan sarı siyahlılar, bu karşılaşmalarda 2 galibiyet, 2 beraberlik, 10’da mağlubiyet yaşadı. Deplasmanda son galibiyetini 10’uncu haftada Adana Demirspor karşısında 2-0’lık skorla alan Doğu Anadolu ekibi, deplasmanda oynadığı 14 karşılaşmada rakiplerinin ağlarını 6 kez havalandırırken, kalesinde ise 19 gol gördü.

İstatistikler Ne Diyor?
Yeni Malatyaspor ile oynadığı ilk iki maçı kazanan Altay, daha sonraki üç karşılaşmada rakibini mağlup edemedi (1B 2M).

Bugüne kadar Altay'a konuk olduğu iki lig maçını da kazanamayan Yeni Malatyaspor (1B 1M), bu iki karşılaşmada da gol sevinci yaşayamadı.

Serkan Özbalta göreve geldikten sonra oynadığı beş Süper Lig maçında tek yenilgi alan (2G 2B) ve 8 puan toplayan Altay, daha önceki 16 karşılaşmalık süreçte galip gelememiş ve sadece 3 puan alabilmişti (3B 13M).

Süper Lig'deki 17 maçlık galibiyet hasretini son karşılaşmada Adana Demirspor'u yenerek sonlandıran Yeni Malatyaspor; bu süreç öncesinde aldığı üst üste iki galibiyette de önce Adana ekibini, ardından Altay'ı mağlup etmişti.

Yeni Malatyaspor geride kalan 28 haftada topladığı 20 puanın dokuzunu (%45) Süper Lig'e bu sezon yükselen takımlarla oynadığı dört karşılaşmada aldı (3G 1M).

Bu sezon Süper Lig'de en fazla faul yapan takım olan Altay (toplam 425, maç başına 15.2), yediği son beş golün üçünü penaltı (2) ve serbest vuruştan kalesinde gördü.

Altay'ın 2022 takvim senesinde Süper Lig'de attığı altı golün üçünde Thaciano'nun doğrudan katkısı var (2 gol & 1 asist).

2021/22 Süper Lig sezonunda en fazla kurtarış yapan kaleci olan Mateusz Lis (105), son beş maçın üçünde rakiplerine gol izni vermedi. Polonyalı eldiven, sezonun ilk 25 karşılaşmasında sadece iki gole kapama yapabilmişti.

Bu sezon Süper Lig'de asisti bulunmayan oyuncular arasında en fazla şut pası veren isim, Yeni Malatyaspor forması giyen Karim Hafez (23).

Yeni Malatyaspor'un başında çıktığı ilk maçı kazanan Cihat Arslan (1-0 vs Adana Demirspor), Süper Lig'deki teknik direktörlük kariyerinde ilk kez bir takımdaki görevine ikide iki yaparak başlamak istiyor.

FERDİ DURDU/ ERTV

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.