banner13

İşte Yeni Niyazi Mısri!

6 Şubat depremlerinde büyük yıkımın yaşandığı Malatya Çarşı merkezi olarak tabir edilen bölgeler TOKİ-Emlak Konut’un yapacağı rezerv alanlar içerinde yer alıyor. Bu proje içerisinde yer alan 4. Etap ise Niyazi Mısri bölgesi. Niyazi Mısri nasıl yapılacak? Projenin görsellerine Burak Altun ulaştı. 

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
29 Şubat 2024 Perşembe 14:01
İşte Yeni Niyazi Mısri!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden yapı bakımından en çok etkilenen ikinci il olan Malatya’da çarşı merkezi olarak tabir edilen alanın projeleri de bir bir ortaya çıkıyor.

TOKİ-Emlak Konut’ tarafından rezerv alan içerisinde yapılacak olan ve zamanla projesi genişletilerek şekil alan çarşı projesinin 4. Etabı olan Niyazi Mısri bölgesinin projesine de ERTV ulaştı.

Hem iş yeri hem de konut olarak planlanan proje kapsamında taslak 2 görsel oluşturuldu.1. görsel hasarsız binalara dokunulmadan yapılması düşünülen proje olarak çıkıyor karşımıza. 

2. Görsel ise bölgedeki tüm binaların yıkılarak yapılması düşünülen proje. Henüz proje aşamasında olan bu çalışmalar netlik kazanınca imar planı da bu göre şekillenecek.

Çalışmalar ilk olarak imar planı ve zemin etüdü yapılarak ilerleyecek. İhale sürecinin ardından inşaat çalışmaları başlayacak. Bölgedeki konut ve iş yerlerinin inşaat çalışmaları başladıktan sonra herhangi bir aksilik olmazsa 1 yıl içerisinde hak sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor.

Son Güncelleme: 29.02.2024 14:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.