banner13

Malatya beşik gibi! Peş peşe 2 deprem

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde biri 4.3, biri de 4.2 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
03 Nisan 2023 Pazartesi 16:24
Malatya beşik gibi! Peş peşe 2 deprem

Malatya’da merkez üssü, Doğanşehir ilçesi olan 4.3 ve 4.2 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. 

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre; 4.3 büyüklüğündeki ilk deprem saat 13:52’de meydana geldi. Yerin 11.13 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin merkez üssü ise Doğanşehir ilçesi olarak kaydedildi. İkinci deprem ise saat 15:44’de kaydedildi. 4.2 büyüklüğündeki ikinci depremin de Merkez üssü Doğanşehir olarak açıklandı. Depremin derinliği ise 10.58 kilometre olarak belirlendi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü de ilk depremin 4.2 büyüklüğünde olduğunu, merkez üssünün Doğanşehir ilçesinin Günedoğru Mahallesi olduğunu açıkladı. Kandilliye göre deprem yerin 5.0 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü saat 15:44’de meydana gelen ikinci depremin merkez üssünü Doğanşehir’in Beğre Mahallesi, büyüklüğünü 4.1, derinliğini ise 5.0 olarak açıkladı.

Depremler nedeniyle şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı kaydedildi.

ERTV HABER MERKEZİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.