banner13

Adem Büyük yeniden Yeni Malatyaspor’da

Süper Lig’de bu sezon yaptığı transferlerle adından söz ettiren Yeni Malatyaspor, eski oyuncusu Adem Büyük’ü yeniden transfer etti. Sarı siyahlı kulüp, tecrübeli oyuncu ile iki yıllık anlaşma imzalandı. 

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
09 Eylül 2020 Çarşamba 15:48
Adem Büyük yeniden Yeni Malatyaspor’da

Süper Lig’de bu sezon yaptığı transferlerle adından söz ettiren Yeni Malatyaspor, eski oyuncusu Adem Büyük’ü yeniden transfer etti. Sarı siyahlı kulüp, tecrübeli oyuncu ile iki yıllık anlaşma imzalandı. 

2020-2021 sezonunda ligde güçlü bir kadroyla mücadele etmek isteyen Yeni Malatyaspor, bir dönem takımın formasını giyen Adem Büyük’ü transfer etmek için girişimlere başlamıştı. Geride kalan sezonu Galatasaray’da geçiren 33 yaşındaki tecrübeli oyuncu, Yeni Malatyaspor’a ‘evet’ dedi. Galatasaray ile yollarını ayıran Büyük, eski takımı Yeni Malatyaspor’a geri döndü. Adem Büyük’ün Galatasaray’dan ayrılmasının ardından sözleşme imzalandı. 

Sarı siyahlı kulüpten yapılan açıklamada, “Yuvana hoş geldin. Kulübümüz, Galatasaray'dan Adem Büyük'ü renklerine bağlamıştır” ifadelerine yer verildi. 

Spor Yorumcusu Tugay Kerimoğlu, beIN Sports’ta yaptığı açıklamada, “Geldiği günden bugüne kadar o kadar eksikliklerin içerisinde yüzde 100'üyle oynayan, maç kazandıran, hizmet etmiş bir oyuncu. Ama tabii ki içeride neler konuşuluyor, ne oluyor, tercihler ne doğrultuda, oyuncunun ne kadar mutlu olup olmadığı veya kulüpteki bakış açısı farklı olabiliyor. Bu değişiklikler gayet normaldir. Gideceği kulüpte bundan sonraki futbol yaşantısında kendisine başarılar diliyoruz. Mühim olan Adem'in ne istediği, bunun da kararını vermiş. Onun yerinde olsam, kalırdım” ifadelerini kullandı. 

Adem Büyük, Galatasaray’da geçen sezon 26 Süper Lig maçında bin 224 dakika görev alan ve 7 gol, 1 asistlik performans sergiledi. 

Kariyeri boyunca Süper Lig’de 222 karşılaşmaya çıkan Adem Büyük, 46 gol kaydederken, 33’te asist yaptı. Güncel piyasa değeri 800 bin Euro olan tecrübeli futbolcu, santrafor mevkiinin yanı sıra sol ve sağ kanatta da görev yapabiliyor. 

Adem Büyük daha önce Akçaabat Sebatspor, Manisaspor, Boluspor ve Kasımpaşa takımlarının formalarını da giydi.

FERDİ DURDU/YENİ MALATYA GAZETESİ - ERTV

Son Güncelleme: 09.09.2020 15:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.