banner13

Arguvanspor’u kaosa kim sürükledi?

3. Lig 1.Grup'ta Malatya takımı olma hedefiyle yola çıkan Malatya Arguvanspor'da takım ligin dibine demir aldı, yönetimde istifalar pes peşe geldi, para için tecrübeli futbolcular satılmaya başlandı. Gayri resmi olarak takımı yönettiği iddia edilen Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş’ın takımı kendi elleriyle kaosa sürüklediği iddia ediliyor.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
09 Ocak 2024 Salı 19:37
Arguvanspor’u kaosa kim sürükledi?

3. Lig 1.Grup'ta Malatya takımı olma hedefiyle yola çıkan Malatya Arguvanspor'da takım ligin dibine demir aldı, yönetimde istifalar pes peşe geldi, para için tecrübeli futbolcular satılmaya başlandı. Gayri resmi olarak takımı yönettiği iddia edilen Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş’ın takımı kendi elleriyle kaosa sürüklediği iddia ediliyor.

TFF 3. Lig’de mücadele eden Arguvanspor gayri resmi yönetim yüzünden tam bir kaosa sürüklendi ve içinde bulunduğu krizlerden çıkamaz duruma geldi.

2 sezon önce 3. Lig'e yükselen ve Malatya'nın takımı olma projesiyle camianın her kesiminden bir yönetim oluşturarak lige başlayan Malatya Arguvanspor bu sezon yaşananlar nedeniyle krizlerden çıkamıyor.

Gayri resmi olarak Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş tarafından yönetildiği iddia edilen ve takımı kendi istediği gibi yönettiği iddia edilen Kızıldaş’ın takımın sonunu kendi elleriyle getirdiği son aşama içinden çıkılamaz bir hal aldı.

Saha içinde sportif başarısızlığın yanı sıra yönetim noktasındaki istikrarsızlık da göze çarpıyor. Ligin ilk yarısını sadece 3 galibiyetle sondan 2. sırada tamamlayan Malatya Arguvanspor, yönetime Almanya'dan bazı isimleri dahil ederek maddi kaynak oluşturmak istemiş, takımın sorumluluğunu da Almanya'dan gelen hoca ve bu ekibe devretmişti.  Buda sadece 2 hafta sürdü. Göreve gelen teknik heyet puanla tanışamazken yönetime alınan Özgür Karakoç ve ekibi de zehir zemberek açıklamalarla istifa ettiler. Takımdaki tecrübeli oyuncuların maç başlarının ödenmemesi sözleşmelerin fesih edilecek düzeye gelmesi yaşanan krizleri derinleştirirken, devre arasında yıldız diye alınan gurbetçi alt yapı oyuncuları da bir bir evlerine gönderilmeye başlandı. Takımın alt liglerden buralara gelmesinde emeği olan futbolcular para bulmak için satılmaya başlandı.  Tüm bu yaşananlar karşısında Kulüp Başkanı Cemal Altun ve Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş'ın sessizliğini koruması ve hiç bir açıklama yapmaması ise dikkat çekti.

Almanya'dan para aktarması için yönetime alınan Özgür Karakoç istifa açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Değerli Arguvansporlular,

Kısa bir süre önce göreve geldiğim Arguvanspor Kulübü 2. başkanlık görevinden ayrılıyorum.

Yapmak istediğim Yeni sistemi Malatyamiza kazandırma çabam maalesef kabul görmedi.

Yeni sistemi ayağa kaldırmak icin Almanya'dan Hoca ve Futbolcu önemliydi çünkü onlar bu sistemi biliyor tanıyordu. Bugüne kadar maddi manevi yaptığımız tüm katkıları detaylıca anlatmaya gerek duymuyorum. Almanya’dan anlaşmaya vardığımız ve takıma ciddi katkılar sağlayacağını düşündüğümüz oyuncular, mevcut yönetimin olumsuz rapor vermesi sebebiyle ilçeden ayrılmak zorunda kaldılar. Amacımız ilk yarıda sadece 9 puan toplayan bir takıma müdahale ederek teknik heyet ve oyuncularıyla yepyeni bir sistem kurmaktı. Bu doğrultuda ciddi emekler harcadık; ancak, yaptığımız çalışmalar ne yazık ki göz ardı edilmek istendi. Bu süreçte kulübümüzü avukata veren futbolcularla yaşanan sorunu ivedilikle çözerek bu sıkıntıyı ortadan kaldırmayı başardık. Arguvan ilçemizi ve kulübümüzü sıkıntıya sokmamak adına 2. yarı başlamadan görevimden ayrılıyorum. Bugüne kadar bize yardımcı olan ve destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte Arguvanspor’a başarılar dilerim."

Kamuoyu takımı gayri resmi yönettiği iddia edilen Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ve Kulüp Başkanı Cemal Altun’un açıklama yapmasını bekliyor.

Son Güncelleme: 09.01.2024 19:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.