banner13

Uzmanlar uyarıyor! Deprem değil binalar öldürüyor!

24 Ocak’ta meydana gelen merkez üssü Elazığ’ın Sivrice İlçesi olan ve Malatya’nın da büyük ölçüde etkilendiği 6,8’lik depremin üzerinden tam 34 gün geçti. O günden bu yana artçı sarsıntılarda devam etti. Vatandaşlar tam deprem korkusunu atlattı derken merkez üssü Kale ilçesi olan 4,9 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Peki bu depremler daha ne zamana kadar devam edecek, sık sık yaşanan bu depremler büyük bir depremin habercisi mi? İnşaat Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı Vehbi Aluçlu’ya sorduk.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
27 Şubat 2020 Perşembe 11:11
Uzmanlar uyarıyor! Deprem değil binalar öldürüyor!

Malatya bu defa 4,9 şiddetindeki depremle sarsıldı. 24 Ocakta meydana gelen ve Malatya’yı da sallayan 6,8’lik depremin üzerinden 1 ay geçmesine rağmen artçı sarsıntılar yaşanmaya devam ediyor. Malatyalar deyim yerindeyse depremle yatıp kalkar hale geldi.

Sivrice depreminin yaraları henüz tam sarılmamışken bu defa merkez üssü Kale olan 4,9 büyüklüğünde bir deprem olunca Malatyalılar bu depremlerin ne zamana kadar süreceğini merak ediyor.

Malatya İnşaat Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı Vehbi Aluçlu, ERTV’ye özel açıklamalarda bulundu ve depremin değil binaların öldürdüğüne bir kez daha dikkat çekti.

ERTV HABER MERKEZİ


Son Güncelleme: 27.02.2020 11:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.