banner13

Mücbir sebep hali son kez 4 ay uzatıldı!

6 Şubat depremleri sonrası kayıtlı mükelleflere tanınan en son uzatmayla 30 Nisan 2024'te sona erecek olan mücbir sebep halinin “SON KEZ” 31 Ağustos 2024'e kadar uzatıldığı açıklandı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
26 Nisan 2024 Cuma 19:27
Mücbir sebep hali son kez 4 ay uzatıldı!

6 Şubat depremleri sonrası kayıtlı mükelleflere tanınan en son uzatmayla 30 Nisan 2024'te sona erecek olan mücbir sebep halinin “SON KEZ” 31 Ağustos 2024'e kadar uzatıldığı açıklandı.

Malatya’nın da aralarında bulunduğu deprem bölgesi 4 il ile Gaziantep’in 2 ilçesinde Mücbir Sebep Hali son kez” 4 ay daha uzatıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenen bazı yerler için mücbir sebep halinin uzatılmasına ilişkin duyuru da “Mücbir Sebep Halinin son kez” 31 Ağustos 2024 tarihine ertelendiği açıklandı.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda, “Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep İlinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki mükellefler için 30 Nisan 2024 Salı günü sona erecek olan mücbir sebep halinin, son kez uzatılarak 31 Ağustos 2024 Cumartesi günü sona ermesi uygun bulunmuştur.” denildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Tarafından yayımlanan duyuruda ise “6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş İlinde meydana gelen depremlerden etkilenen yerlerde deprem tarihi itibarıyla mükellefiyet kaydı bulunan mükelleflerin, bu mükellefiyetleri nedeniyle vergi kanunları uygulaması bakımından 6 Şubat 2023 tarihinden itibaren mücbir sebep halinde olduğu kabul edilmiş ve mücbir sebep halinin başladığı tarihten mücbir sebep halinin sona ereceği tarihe kadar verilmesi gereken beyanname ve bildirimlerin verilme süresi ertelenmişti. Halen mücbir sebep hali devam eden; Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep İlinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki mükellefler için 30 Nisan 2024 Salı günü sona erecek olan mücbir sebep halinin, son kez uzatılarak 31 Ağustos 2024 Cumartesi günü sona ermesi uygun bulunmuştur” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.