banner13

Malatyalılar koronavirüs tedbirlerine ne kadar uyuyor?

Tüm dünyayı saran ve Türkiye’de de görülen Korona virüs salgını ne yazık ki her geçen gün daha çok insana bulaşmaya ve daha çok can almaya devam ediyor. Salgın her geçen gün daha çok yayılınca tedbirlerde en üst seviyeye çıkarıldı. Bakalım Malatyalılar alınan bu tedbirlere ne kadar uyuyor?

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
07 Nisan 2020 Salı 16:46
Malatyalılar koronavirüs tedbirlerine ne kadar uyuyor?

Ölümcül korona virüse karşı önlemler her geçen gün artıyor, fakat vatandaşlar sokakları bir türlü terk etmiyor.

Vatandaşlar kentin en işlek caddelerinde yoğunluk oluştururken bazı caddelerde de sessizlik hakim.

Korona virüs vakası Türkiye’de 11 Mart’ta görülmeye başlamıştı. En büyük risk grubunda olan 65 yaş ve üstü vatandaşlar salgına rağmen dışarıya çıkmaya devam edince yetkililer 65 yaş ve üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirmişti.

Korona virüs salgını daha çok artınca Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda 1 Ocak 2000 doğumlular da dahil 20 yaş altına da sokağa çıkma yasağı getirildi.

Bu yasakların yanında 30 büyükşehir’e giriş ve çıkışlarda kapatılmış, toplu alanlarda da maske takma zorunluluğu getirilmişti.

Korona virüs salgıyla mücadele ettiğimiz şu günlerde belediyelerde önlemlerini artırdı. Malatya Büyükşehir belediyesi tarafından hem vatandaşların kişisel hijyeni artırmak için hem de vatandaşlar arasındaki sosyal mesafeyi korumak için bazı tedbirler alındı.

ERTV HABER MERKEZİ


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.