banner13

Malatya'da 64 yaşındaki hasta korona virüsü yendi!

Dünya genelinde yayılmaya devam eden corona virüs hakkındaki haberler tedirgin ederken bir yandan da sevindirici haberler gelmeye devam ediyor. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakımda tedavi gören 64 yaşındaki hasta korona virüsü yendi, hastane personeli tarafından alkışlarla evine uğurlandı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
24 Nisan 2020 Cuma 15:19
Malatya'da 64 yaşındaki hasta korona virüsü yendi!

Dünya genelinde yayılmaya devam eden corona virüs hakkındaki haberler tedirgin ederken bir yandan da sevindirici haberler gelmeye devam ediyor. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakımda tedavi gören 64 yaşındaki hasta koronavirüsü yendi, hastane personeli tarafından alkışlarla evine uğurlandı.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkmasının ardından Dünya genelinde etkili olan Korona virüs tedavisi gören vatandaşlar virüse karşı direniyor.

Korona Virüs Pandemisine yakalanan hastalar arasında iyileşenler yoğun bakımdan servise alınmaya, iyileşen hastalarda taburcu olmaya devam ediyor.

Malatya’da yeni tip korona virüs nedeniyle yoğun bakımda tedavisi tamamlanan 64 yaşındaki hasta, alkışlarla taburcu edildi.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvuran 64 Yaşındaki M. A. D. adlı erkek hasta,

Yoğun Bakım Servisine alınmış, buradaki takipleri esnasında solunumu durmuş ve böylece solunum cihazına bağlanmıştı.

14 gün boyunca solunum cihazı ile hayata tutunan M.A.D, Kovid 19 mücadelesini kazandı ve iyileşerek hastaneden taburcu edildi.

Konuyla ilgili açıklamlarda bulunan Malatya eğitim ve araştırma hastanesi başhekimi Prof. Dr. Erdal AKTÜRK, durumu ağır olan hastaların çok iyi bir bakım ve tedaviyle sağlıklarına kavuşabileceğini belirterek, “Bu başarıyı gerçekleştiren ekibim başta Yoğun Bakım Yan Dal Uzmanı Dr. Umut Sabri Kasapoğlu ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Çağaşar olmak üzere, emeği geçen tüm sağlık personelimize herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

ERTV HABER MERKEZİ


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.