banner13

Depremde eşini ve çocuğunu kaybetti!

Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Malatya'nın Doğanyol ilçesinde ekipler çalışmalarını sürdürürken, depremzedelerin yaraları sarılmaya çalışılıyor. 

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
28 Ocak 2020 Salı 16:52
Depremde eşini ve çocuğunu kaybetti!

Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Malatya'nın Doğanyol ilçesinde ekipler çalışmalarını sürdürürken, depremzedelerin yaraları sarılmaya çalışılıyor. 

Ferdi Durdu’nun haberine göre, 24 Ocak’ta Elazığ’ın Sivrice İlçesinde meydana gelen deprem sonucu Doğanyol’da enkaz altında kalan 4 kişi hayatını kaybederken, 29’u metruk olmak üzere 54 konut ise yıkıldı. 192 konutun ağır hasarlı olduğu ilçede artçı depremler sürüyor. 

Camilerin minarelerinde ve birçok evde hasar meydana gelirken, ekipler ilçede çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlar, AFAD ve Kızılay tarafından kurulan çadırlarda kalırken, ilçeye yardımlarda gelmeye devam ediyor. 

DEPREMDE HER ŞEYİNİ KAYBETTİ
Depremin şiddetli hissedildiği Doğanyol ilçe merkezi Çolak Mahallesi'nde iki katkı kerpiç evin yıkılması sonucu 32 yaşındaki anne Gamze ve 6 yaşındaki oğlu Yusuf Ali Say hayatını kaybetti. 

Eşini ve oğlunu depremde kaybeden baba Nadir Say, deprem olduğu esnada evde olmadığını, sonrasında eşini aradığını ancak ulaşamadığını ifade etti. 

Baba Say, “Ben Burç köyüne bir misafirliğe gitmiştim. Deprem sonrası kendimizi dışarı attık. O an telefona sarıldım, eşimi 2-3 sefer aradım ama ulaşamadım. Hemen bir arabaya atlayıp eve geldim. Elektrikler yoktu” diye konuştu. 

Eve geldiğinde eşinin enkaz altında kurtarıldığını ifade eden Say, “Eşim ve oğlum enkaz altında kalmıştı. Komşular, arkadaşlarım ve bütün halk yardımcı olmuştu. Eşimi sedyeyle hastaneye götürdük. Hastanede kalp mesajı yaptılar ama hayatını kaybetti. Oğluma da müdahale ettiler ama kurtarılamadı” dedi.

HABER: FERDİ DURDU/ YENİ MALATYA GAZETESİ- ERTV


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.