banner13

Asrın felaketinde ERTV ağır hasar aldı!

45 bin 89 vatandaşımızın hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli depremlerde yayın merkezi Malatya’da bulunan ERTV binası da ağır hasar aldı. Bina ile birlikte içerisinde bulunan tüm cihazların da hasar görmesi nedeniyle 24 gün boyunca yayın yapamayan ERTV, bugünden (2 Mart 2023) itibaren konteynerlarda yayına yeniden başladı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
03 Mart 2023 Cuma 10:49
Asrın felaketinde ERTV ağır hasar aldı!

6 Şubat sabahı saatler 04.17’yi gösterdiğinde merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 şiddetindeki deprem Malatya ile birlikte 11 ili salladı. İlk depremin ardından 9 saat sonra bu kez merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olan 7.6 büyüklüğündeki ikinci büyük deprem deyim yerindeyse 11 ili yıktı geçti.

11 bin 20 artçı sarsıntının oluştuğu depremler sonrası Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis ve Elazığ'da toplam 45 bin 89 kişi hayatını kaybetti, bölgeden 1 milyon 971 bin 589 vatandaş tahliye edildi.

Bölgede AFAD, PAK, JAK, JÖAK, DİSAK, Sahil Güvenlik, DAK, Güven, İtfaiye, Tahlisiye, MEB, STK’lar ve uluslararası arama- kurtarma personelinden oluşan toplam 6 bin 368 kişi de görevini sürdürüyor. 

7.7 şiddetindeki ilk depremde hasar alan buna rağmen depremin ilk günü yayınlarına devam eden ve merkezi Malatya’da bulunan ERTV binası 7.6 şiddetindeki ikinci depremde ağır hasar aldı. Bina ile birlikte içerisinde bulunan tüm cihazların da hasar görmesi nedeniyle 24 gün boyunca yayın gerçekleştirilemedi. 

Büyük yıkımın ikinci depremde yanşadığı ve toplam bin 386 kişinin hayatını kaybettiği Malatya’da yaklaşık 30 yıldır yayın hayatını sürdüren ERTV, yayın hayatı boyunca ilk kez asrın felaketinde ekranlarını kapatmak zorunda kaldı. Ağır hasar alan televizyon binasında deprem esnasında yönetim ve personel ise son anda kurtuldu. 

Zaten ağır hasarlı olan ERTV binası, Malatya'da 26 Şubat'ta meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremden de nasibini aldı, hasarın boyutu daha da arttı. 24 gün boyunca yayın yapamayan ERTV, 2 Mart 2023 itibari ile konteynerlarda yayına yeniden başladı.

Bin 386 vatandaşını kaybeden, yaklaşık 4 bin binası yıkılan, 66 bin konutu ağır hasarlı olan Malatya’da deprem felaketinin ardından 24 gün sonra yeniden yayına başlayan ERTV, asrın felaketinde yaşananları ekranlara getirmeye, vatandaşın sesi olmaya, yardımların yerine ulaştırılması noktasında köprü görevi görmeye devam edecek.

Son Güncelleme: 03.03.2023 10:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.