banner13

YMS'de yaprak dökümü sürüyor

Spor Toto Süper Lig’e bu sezon veda eden ve gelecek sezon 1.Lig’de mücadele edecek olan Yeni Malatyaspor’da yaprak dökümü sürüyor. Sarı siyahlı takımda son olarak merkez orta saha oyuncusu Godfred Donsah’ta takımdan ayrıldı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
28 Nisan 2022 Perşembe 16:56
YMS'de yaprak dökümü sürüyor

Spor Toto Süper Lig’e bu sezon veda eden ve gelecek sezon 1.Lig’de mücadele edecek olan Yeni Malatyaspor’da yaprak dökümü sürüyor. Sarı siyahlı takımda son olarak merkez orta saha oyuncusu Godfred Donsah’ta takımdan ayrıldı.

Süper Lig’de ilk 2 sezonunda fırtına gibi esen ve aldığı sonuçlarla dikkatleri üzerine çeken Yeni Malatyaspor, son 3 sezondur yaşadığı sıkıntılı sürecin ardından bu sezon bitime 6 hafta kala lige veda etti. Yönetimsel hataların damga vurduğu son 3 sezonda gerek oyuncu gerekse de teknik direktör tercihleri takımın sonunu hazırladı.

Sportif başarısızlıkların yanı sıra maddi olarak da kötü yönetilen Doğu Anadolu ekibinde, alacakları ödenmeyen futbolcular serbest kalma maddesinden yararlanarak takımdan ayrılıyor. Sarı siyahlı takımda son olarak Ganalı merkez orta saha oyuncusu Godfred Donsah teknik heyet ve takım arkadaşlarıyla vedalaşarak takımdan ayrıldı.

Donsah’ın ayrılığına ilişkin Yeni Malatayspor Kulübü’ndan herhangi bir açıklama yapılmazken Arslan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün takımdan ayrılma kararı alan Donsah'a teşekkür eder bundan sonraki hayatında başarılar dilerim" ifadelerine yer verdi.

Bu sezonun devre arasında İtalyan ekibi Crotone’den bedelsiz olarak Yeni Malatyaspor’a transfer olan Donsah, Süper Lig’de 11 maçta 740 dakika görev aldı.

Güncel piyasa değeri 900 bin Euro olan Ganalı futbolcu futbol kariyerine Gana takımı DC United'da başladı. 2012 yılında Palermo'nun altyapısına dahil edilen Donsah, 2019 yılına kadar İtalya'da futbol hayatına devam etti. Palermo'dan sonra sırasıyla Hellas Verona, Cagliari, Bologna gibi takımlarda oynayan sağ ayaklı futbolcu, 2019-2020 sezonunu Belçika ekibi Cercle Brugge'da geçirdi.

Sonraki sezon Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'a kiralanan Godfred Donsah, 1 sezon burada forma giydikten sonra Bologna'ya geri döndü. Ardından Crotone kulübüne yaz ayında bedelsiz olarak giden 25 yaşındaki futbolcu devre arasında Serie B Ligi ekibiyle olan sözleşmesini feshetti.

2021-2022 sezonunu devre arasında Yeni Malatyaspor’a transfer olan Ganalı oyuncu, 11 maçta görev aldı. Donsah’ın sözleşmesi 30 Haziran 2022’de sona eriyordu.

FERDİ DURDU/ERTV

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.