banner13

Yeni Malatyaspor ilk peşinde

Spor Toto Süper Lig’de ilk 4 haftalık bölümde sadece 1 puan kazanabilen Yeni Malatyaspor, Manisa Futbol Kulübü deplasmanından 3 puanı çıkararak, bu sezonki ilk galibiyetini almanın hesaplarını yapıyor.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
10 Eylül 2022 Cumartesi 18:40
Yeni Malatyaspor ilk peşinde

Spor Toto Süper Lig’de ilk 4 haftalık bölümde sadece 1 puan kazanabilen Yeni Malatyaspor, Manisa Futbol Kulübü deplasmanından 3 puanı çıkararak, bu sezonki ilk galibiyetini almanın hesaplarını yapıyor.

Lig’e sıkıntılarla başlayan Yeni Malatyaspor’da gözler tamamıyla Pazar günü deplasmanda Manisa Futbol Kulübü ile oynayacak olan karşılaşmaya çevrildi. Lig’de geride kalan 4 haftalık bölümde 1 beraberlik, 3’te mağlubiyet yaşayan ve hanesine sadece 1 puan yazdırabilen sarı siyahlılar, kötü gidişe dur diyerek, yükselişe geçmek istiyor. Haqi Osman ile Philip Awuku’nun lisans sorununu çözen Doğu Anadolu ekibi, Manisa deplasmanından 3 puan çıkarıp yükselişe geçmenin hesaplarını yapıyor.

Manisa Futbol Kulübü deplasmanında kart cezalıları Rahman Buğra ve Burak Kavlak’ın yanı sıra sakatlıkları bulunan Nuri Fatih ve Arda’dan yoksun mücadele edecek olan sarı siyahlı takımda, teknik direktör Cihat Arslan kadro planlamasında da değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Savunmada Barış Başdaş’ın yanına Philip Awuku’yu monte edecek olan tecrübeli teknik adam, ileri uçta ise Haqi Osman’ı oynatmayı planlıyor. Geride kalan hafta bu oyuncuları ilk 11’de düşünerek, çalışmalar yapan Arslan, lisansların çıkmaması nedeniyle farklı bir 11’e yönelmek zorunda kalmıştı. Bu haftada Osman ve Awuku üzerinde duran tecrübeli çalıştırıcı, rakibine önde baskı yaparak, ileri uçta daha iyi işler yapmayı amaçlıyor.

“UMUTLUYUZ, PUAN YA DA PUANLARLA DÖNECEĞİZ”
Yeni Malatyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Ramazan Yeşilova, Manisa deplasmanından puan ya da puanlarla dönmek istediklerini söyledi.

Yeşilova, bekledikleri oyuncuların lisanslarının çıktığını ifade ederek, “Sakat ve cezalı oyunculardan dolayı eksiklerimiz var ama puan ya da puanlarla döneceğimize inanıyorum. Bir an önce toparlanmak istiyoruz. Geçen hafta çok talihsiz bir maç geçirdik. Onun arkasından hemen toparlanmak için bir an önce puan ya da puanlarla ihtiyacımız var. İnşallah umduğumuz gibi olur” dedi.

Awuku ve Haqi Osman’ın lisanslarının çıkmasından dolayı mutlu olduklarını dile getiren Yeşilova, “Oyuncularımızın maç eksiği var ama antrenman eksikleri yok. Sezon başından buyana takımla birlikte çalışmalara devam ediyorlar. Sadece maç eksikleri var ama kadromuzun kısıtlı olduğunu da belirtmeliyiz. Hocamızın şans vermesi halinde her iki oyuncumuzda Manisa Futbol Kulübü maçında forma giyebilecek” bilgisini verdi.

FERDİ DURDU/ ERTV

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.