banner13

Özdemir’den İl Milli Eğitim binasının taşınması ile ilgili açıklama

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir, Malatya’da 38 okul binasının yıkılacağını 122 binanın da inşaatının devam ettiğini belirtti. 

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
22 Temmuz 2022 Cuma 12:10
Özdemir’den İl Milli Eğitim binasının taşınması ile ilgili açıklama

Malatya Öğretmenevinde basın mensuplarıyla bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir, Malatya’da inşaatı devam eden okullar hakkında bilgi verdi. 

Eğitim sürecine katkı sağlamak istediğini ve bu anlamda birçok çalışmalar yaptığını belirten Özdemir, “ Malatya’ya bugüne kadar çok emek veren arkadaşlarımız var. Bende bundan sonraki süreçte bir şeyler yapmak istiyorum. En azından eğitim adına getirilen bir bayrak yarışı var bundan sonraki süreçte de ben de bir şekilde katkılarda bulunmak istiyorum” dedi. 

Milli Eğitim Bakanlığının köy okulları için vermiş olduğu talimatlar çerçevesinde Malatya’da köy okulları gezdiklerini ifade eden Özdemir, “Battalgazi ve Yeşilyurt’ta şu an mahalle diye adlandırdığımız ama daha önceden de köy diye adlandırdığımız mahallelere gittik Kadiruşağı, Seyituşağı, Hacı Yusuflara, İkizce, Elmalı, Yukarı ve Aşağı Kozluk köylerine gittik. Bu köylere gidiş amacımız da Bakanımızın da talimatıyla köy okullarının ya da köy yaşam merkezlerinin açılması yönündeydi. Orada yer tespitleri yapmaya çalıştık ve Bakanımızın vermiş olduğu talimatta Malatya’ya da gelip köy okullarını ya da açılacak köy yaşam merkezlerini gelip ziyaret etmek istediklerini söyledi. Arkadaşlarla bunun çalışmasını yaptık. En kısa zamanda birkaç tane acil ivedilikle toplam 18 tane köy okulumuzun açılması planlanıyor” ifadelerini kullandı. 

Yeni eğitim ve öğretim dönemine hazırlandıklarına da değinen Özdemir, “ Malatya’yı 2022-2023 eğitim öğretim yılında İnşallah hakkettiğinden fazlasıyla hazırlamaya çalışıyoruz. Çünkü şunu bilmenizi isteriz ki biz vatana hizmet için buradayız.  Türkiye’de bu pasta diliminde bizim şu an payımızda Malatya var eğitim anlamında hiçbir zaman için tek taraflı Malatya’da ya da başka bir yerde de yol kat edemeyiz.  Eğitime destek hakikaten tam destek olmalı. Eğer biz birlik olursak beraber olursak vatandaşı ile annesi ile babasıyla ile kapıdaki hizmetlisi ile okul müdürü ile il müdürü ile işte o zaman biz geleceğimiz olan çocuklarımız için her şeyi canı gönülden ortaya koyar. Başarılı olacağımıza inanıyoruz” diye konuştu. 

 Özdemir, İl Milli Eğitim binasının taşınması ile ilgili yaptığı açıklamada, “ Öncelikle sahayı bir halletmemiz gerekiyor bizim başımızı sokacak bir yerimiz var dolayısıyla Mili Eğitim’in yeniden sıfır bir binası diye bir şey olması şuan söz konusu değil.  38 tane okul yıkılacak 122 tane inşaat var. Öncelikle sahayı bir halletmemiz gerekiyor.  Amaç devletin tüm olanaklarını sonuna kadar en iyi şekilde kullanmak, israf etmemek” dedi.

Son Güncelleme: 22.07.2022 12:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.