banner13

Malatya’da geleneksel hale gelen fırın yemeklerine Ramazan’da yoğun ilgi

Malatya’nın geleneksel hale gelen pide fırınlarında pişen yemekleri bugünlerde iftar sofralarını süslüyor. Kasaplarda ya da evde hazırlanan yemekler odun ateşinde pide fırınlarında pişiriliyor. Malatyalılar Ramazan Ayı’nda da bu eşsiz lezzetten vazgeçemeyince iftar vakitlerinde fırınlarda adım atacak yer kalmıyor.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
21 Nisan 2022 Perşembe 12:03
Malatya’da geleneksel hale gelen fırın yemeklerine Ramazan’da yoğun ilgi

Malatya’nın geleneksel hale gelen pide fırınlarında pişen yemekleri bugünlerde iftar sofralarını süslüyor. Kasaplarda ya da evde hazırlanan yemekler odun ateşinde pide fırınlarında pişiriliyor. Malatyalılar Ramazan Ayı’nda da bu eşsiz lezzetten vazgeçemeyince iftar vakitlerinde fırınlarda adım atacak yer kalmıyor.

Malatya gastronomisi deyince akla gelenlerin başında Malatya’nın pide fırınlarında pişen yemekler geliyor. Lezzetini pide fırınlarındaki odun ateşinde pişmesinden alan bin bir çeşit yemekler saymakla da bitmiyor. Bonfile, Biftek, Saç Kavurma, Pirzola, Antep Ezme, Arap Tava, Sebzeli Kuşbaşı, Patlıcan Tava, Güveç, Lahmacunlar, Pide çeşitleri…

Yıllardır fırın işletmeciliği yapan Mehmet Bozbay ise iftar vakitlerinde pide fırınlarında adım atacak yer olmadığını söylüyor. Bozbay, “Fırın yemekleri apayrı. İnsanların misafiri oluyor, Malatya’da en lüks lokantaya da götürebilir ama alıp buraya getiriyorlar. Misafirler fırın yemeklerini yedikleri zaman bende soruyorum nasıl olduğunu. Bu lezzetin bambaşka olduğunu söylüyor ve çok takdir ediyorlar. Diyorlar ki bu yemek zevki, kültürü Malatya’da bambaşka. İnsanların isteklerine damak zevklerine göre iftar için de çeşitli çeşitli yemekler hazırlanıyor. Kasaba gidiyorlar, sipariş veriyorlar veya telefon ediyorlar. Kasaplar hazırlar fırına getirir verirler. Saatleri de belli şimdi iftara hazırlık yapıyorlar. Akşam saatlerinde iftara 2 saat kala gelseniz burada yer bulamazsınız. Allah da sabır veriyor İnşallah Ramazan ayını atlatacağız” diyor.

ERTV HABER MERKEZİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.