banner13

Galerici Esnafına “Geçmiş Olsun” ziyareti

Malatya'da dün akşam saatlerinde başlayan ve gün boyu etkisini sürdüren yoğun kar yağışı sonrası Yeşiltepe Galericiler Sitesi’nin çatısı çöktü. Karın ağırlığına dayanamayarak çöken demir çatı, 15 araçta maddi hasar meydana getirdi. Can kaybının yaşanmadığı olayın haberini alan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu  ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin Galericiler Sitesindeki esnafları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
19 Ocak 2022 Çarşamba 19:36
Galerici Esnafına “Geçmiş Olsun” ziyareti

Malatya'da dün akşam saatlerinde başlayan ve gün boyu etkisini sürdüren yoğun kar yağışı sonrası Yeşiltepe Galericiler Sitesi’nin çatısı çöktü. Karın ağırlığına dayanamayarak çöken demir çatı, 15 araçta maddi hasar meydana getirdi. Can kaybının yaşanmadığı olayın haberini alan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu  ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin Galericiler Sitesindeki esnafları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Başkan Güder: Her Daim Esnafımızın Yanındayız

Her daim esnafların yanında olduklarını hatırlatan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Malatya olarak uzun süredir rahmet bekliyoruz. Malatya’mızda önceki gün kar yağışı başladı. Yoğun kar yağışı sonrası Galericiler sitesinde bu vahim olay medyana geldi. Çok şükür herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Bizlerde esnaflarımızı ziyaret ettik ve geçmiş olsun diyoruz. Yaşanan bu vahim olay bizi derinden üzmüştür. Bizler her daim esnaflarımızın yanındayız. Yaşanan maddi zararla ilgili olarak gerekli mercilere durumu bildirdik ve konunun takipçisi olacağız. Bugüne kadar devletimiz hiçbir zaman vatandaşını yalnız bırakmadı. Sıkıntıları kısa süre içerisinde giderilecektir. Yerel yönetimler olarak bizim üzerimize ne düşüyorsa bizler yapmaya hazırız. Tekrardan esnaflarımıza geçmiş olsun diyoruz” dedi.

Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay Galericiler Sitesi esnaflarını ziyaret etti

Yoğun kar yağışı nedeniyle 19 Ocak Çarşamba Günü Galericiler Sitesinde meydana gelen sundurma çökmesiyle ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, Galericiler Sitesi Dernek Başkanı Yalçın Yalçın’ı ziyaret etti.

Galericiler Sitesi Dernek Başkanı Yalçın Yalçın, “Yoğun kar yağışı nedeniyle sundurmaların üzerinde biriken kar birikintileri nedeniyle sundurmalarımızda çökme olmuştur. Bu esnada bazı araçlarımız hasar görmüştür. Bu araçlarımız yaklaşık hasar bedeli 10 – 15 milyon lira arasındadır. Aşağı yukarı 15 tane dükkânımızda hasar tespiti yapılmıştır. Burada hükümetimize, devletimize, siyasilerimize seslenmek istiyorum; bu arkadaşlarımızın afet kapsamına alınmasını istiyoruz.

Olay olduğu andan itibaren Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım bizlerle yakından ilgileniyor. Kendileri bizleri aradılar, çok teşekkür ediyorum. Belediyemizin bizlere en güzel şekilde yardımcı olacağına inanıyorum. Esnaflarımıza da çok geçmiş olsun diyorum” şeklinde bilgiler verdi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Latif Okyay’da yapığı konuşmada, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’ın talimatları ile Yeşiltepe Galericiler Sitesinde yoğun kardan dolayı meydana gelen çökme nedeniyle Galericiler Sitesi Dernek Başkanımız Yalçın Beyi ziyarete geldik, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Rabbim daha büyük afetlerden korusun. Bizler de Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatları ile burada yapabileceğimiz Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden gelen yardım ve destekte bulunacağız. Sundurmaların altında bulunan araçların Belediyemize ait Açık Oto Pazarına taşınması için gerekli kar temizleme çalışmalarını orada başlattık. Yalçın Başkanımıza ve buradaki diğer esnaflarımıza gerekli bilgilendirmeleri yaparak sundurmaların altında bulunan araçları devamında zarar görmemeleri için hızlıca taşıma işlemlerini yapacağız. Ben tekrar buradaki bütün esnaflarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı

Yalçın: 15 Dükkanımız Zarar Gördü

Geçmiş olsun ziyaretlerinden dolayı Başkan Güder’e teşekkürlerini ileten Yeşiltepe Galericiler Sitesi Kooperatif Başkanı Yalçın Yalçın, “Malatya’da etkili olan kar yağışı sonrası sundurmalar kara dayanamayarak çöktü. Olayda 15 dükkanımızda bulunan 15 aracımız zarar gördü. Esnaflarımızın yaklaşık 10 milyon civarında maddi kaybı var. Bizler devletimizden destek bekliyoruz. Olayın afet kapsamına alınmasını istiyoruz. Geçmiş olsun ziyaretlerinden ötürü başkanlarımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz” ifadelerini kullandı.

TSO Başkanı Sadıkoğlu: Konunun Takipçisi Olacağız

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder ve MHP İl Başkanımız Mesut Samanlı ile birlikte esnaflarımızı ziyaret ettik, geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Yaşanan bu üzücü olayla iş yeri sahiplerinin ticareti durmuş durumda. Devletimiz bu süreçte destek olacaktır, aksi takdirde bir çoğu dükkanlarını kapatacaktır. Konunun takipçisi olacağız.”

İl Başkanı Samanlı: Vahim Olay Bizi Derinden Üzmüştür

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı, “Yaklaşık 24 saattir devam eden kar yağışı, rahmetin yanında böyle bir felakete yol açması bizleri derinden üzmüştür. Araç ve iş yeri sahiplerinin sürekli araç satışı yaptıkları için kasko yapamıyorlar ve bu nedenle çok ciddi zararları var. Devletimiz inşallah bu konuya duyarlı olup doğal afet kapsamında, galerici esnafımıza yardımcı olacaktır. Biz esnafımızın yanında olacağız” Şeklinde konuştu.

Keskin’den galerici esnafına geçmiş olsun ziyareti

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, sundurmaların çökmesi sonucunda 15 aracın zarar gördüğü Yeşiltepe Galericiler Sitesi’ne giderek burada esnaflara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Yeşiltepe Galericiler Sitesinde yoğun kardan dolayı sundurmalar çökmesi sonucunda 15 araç altta kalarak hasar gördü.

Can kaybı ve yaralının olmadığı olay sonrasında Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin Yeşiltepe Galericiler Sitesine giderek, burada esnaflara geçmiş olsun dileklerinde bulundu ve mağduriyetin giderilmesi ve yeni olayların yaşanmaması için gereken girişimlerde bulunacaklarını ifade etti.

Keskin, “Ölü ve yaralının olmaması en büyük tesellimiz. Valimiz Sayın Aydın Baruş, yaşanan çökme sonrasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden bir heyeti görevlendirerek hasar tespit çalışmalarına başlanmıştır. Valimiz Sayın Aydın Baruş’a teşekkür ediyoruz. Malatya Büyükşehir Belediyemiz ekiplerini yönlendirmiştir. Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a, olay sonrasında esnafımızın yanına gelen Yeşilyurt Belediye Başkanımız Mehmet Çınar ve Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder’e ayrıca teşekkür ediyoruz. Esnafımızın yaralarının sarılması için gereken girişimlerde bulunacağız. Esnafımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Rabbim daha büyük kaza ve belalardan korusun” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.