banner13

Büyükşehir Belediye bayrak dağıttı, Malatya kırmızı beyaza büründü

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca ile birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi kentte Türk Bayrağı dağıttı. Vatandaşlara dağıtılan bayraklar kenti kırmızı beyaza bürüdü. Kent meydanında oluşan coşku görülmeye değerdi. 

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
22 Nisan 2020 Çarşamba 13:41
Büyükşehir Belediye bayrak dağıttı, Malatya kırmızı beyaza büründü

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca ile birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi kentte Türk Bayrağı dağıttı. Vatandaşlara dağıtılan bayraklar kenti kırmızı beyaza bürüdü. Kent meydanında oluşan coşku görülmeye değerdi. 

Türkiye bu yıl korona virüs nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını buruk bir şekilde kutlayacak.

Salgınla mücadele kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 23-26 Nisan tarihleri arasında sokağa çıkma yasağı ilan edileceğini duyurdu.

Durum böyle olunca her yıl coşkuyla kutlanan 23 Nisan’da bu yıl kutlamalar askıya alındı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi bu yıl 23 Nisan’ı buruk bir şekilde geçirilmesinin bir nebze olsa önüne geçmek için kentte Türk Bayrağı dağıtma kararı aldı. 

Bu çerçevede Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan AK Parti İl Başkanı İhsan Koca ile birlikte kol kola vererek kent meydanında vatandaşlara bayrak dağıttı.

Üstü açık tur otobüsünden yükselen marş ve türküler eşliğinde ve AK Parti Gençlik Kolları üyelerinin de desteğiyle dağıtılan bayraklar kenti kırmızı beyaza bürüdü.

Korona virüs tedbirleri eşliğinde yapılan bayrak dağıtımı sırasında vatandaşlar büyük mutluluk yaşadı. 

Virüs salgını dolayısıyla sokaklarda uzun süredir hakim olan sessizlik yerini kısa bir süreliğine de olsa sevinç ve coşkuya bıraktı. 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, vatandaşların bayramlarını kutlayarak, “Gençlik kolları başkanımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 100. kuruluş yıl dönümünü coşku ve sevinç içinde kutlanması noktasında içinde yaşadığımız buruk acının bir nebzede olsa giderilme noktasında böyle bir çalışma yapıldı. Böyle bir düşünce noktasında olan gençlerimize güvenmekte ne kadar haklı olduğumuzun göstergesi olduğunu ifade etmek istiyorum. Biliyoruz ki geleceğimizin ve istikbalimizin teminatı siz gençlersiniz. 23 Nisan 1920 günü Türk tarihinin önemli bir noktasıdır. 23 Nisan 1920 de Ankara’da TBMM meclis açılmıştır, ve ilk meclis 96 üyede oluşmuştur Meclis başkanı en yaşlı sıfatı ile Sinop Milletvekilli şerif beydir, daha sonra Gazi Mustafa Kemal meclis başkanı olmuş ve 4 yıl sürecek olan milli kurtuluş savaşını bu gazi meclis başarı ile yönetmiş ve zaferle sonuçlandırmıştır” dedi. Törene katılın Ak Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca ise böyle bir programı düzenlediği için Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür ederek,” Bu organizasyonda gençlik kollarımız hemşehrilerimizle gençlerimizde buluşacak onlara birer birer evlerinde ziyaret ederek, bayraklarını takvim edecekler. 23 Nisan akşamı milli bayramımız da milli günümüzde İnşallah evlerimizde bal kollarımızda bayraklarla süslü yürek 23 Nisanı kutlayacağız. Bu sene böyle oldu seneye coşkuyla hep beraber ve toplu şekilde bu bayramınızı kutlayalım" diye konuştu.

AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca ise vatandaşları 23 Nisan akşamı saat 21.00 da evlerinin balkon ve camlarında Türk Bayrakları ile İstiklal Marşını okumaya davet etti. 

ERTV HABER MERKEZİ


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.