banner13

Pençe Kılıç Hava Harekatı'nda Malatya'dan uçaklar havalandı

Malatya ve Diyarbakır’daki üslerden kalkan savaş uçaklarının yanı sıra SİHA'ların destek verdiği “Pençe Kılıç Hava Harekâtı” ile Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki terör yuvaları vuruldu. Millî Savunma Bakanlığı yapılan bilgilendirmede, "Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor. Terör yuvaları tam isabet vuruşlarla yerle bir ediliyor!” ifadeleri kullanıldı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
20 Kasım 2022 Pazar 13:41
Pençe Kılıç Hava Harekatı'nda Malatya'dan uçaklar havalandı

Türk Silahlı Kuvvetleri terör hedeflerine karşı "Pençe Kılıç" hava harekatı düzenledi.

Mersin'deki Polis Evi ve İstiklal Caddesi'ndeki bombalı terör saldırılarının ardından Suriye'nin kuzeyi adres olarak gösterilmişti. Harekat için hazırlık yapıldı ve düğmeye basıldı.

Harekat emrini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Endonezya dönüşü uçakta bizzat Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a verdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Pençe-Kılıç Hava Harekatı"nı beraberindeki TSK komuta kademesi ile Hava Kuvvetleri Harekat Merkezinden sevk ve idare etti.

Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinden terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak, terörü kaynağında yok etmek maksadıyla Birleşmiş Milletler Antlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakları doğrultusunda gerçekleştirilen harekatta da gerek planlama gerekse icra aşamasında çok hassas davranıldı.

Suriye ve Irak'ın kuzeyinde tespit edilen terör hedeflerinin vurulduğu hava harekatında Diyarbakır dışında Malatya’dan da savaş uçaklarının kalktığı, Batman’dan havalanan SİHA’ların da operasyona destek verdiği öğrenildi. Saldırı ile terör örgütüne büyük darbe vuruldu.

Akıncı, Bayraktar TB2 ve Anka silahlı insansız hava araçları da Suriye hava sahasında harekata hem hedef tespiti hem de taşıdıkları hassas güdümlü bombalarla katıldı. Harekatta savaş uçakları, lazer güdümlü ve sığınak delici bombalarla onlarca hedefi imha etti. Sınırda konuşlu topçu bataryaları da harekata destek verdi.

Harekatta ağırlıklı olarak Suriye'nin kuzeyinde YPG kontrülündeki Ayn El Arap, Tel Rıfat ve Derik çevresindeki hedefler imha edildi.Hava harekatının Irak ayağında ise Sincar ve çevresindeki terör hedefleri bombalandı.

Hava harekatına katılan savaş uçakları sabahın ilk ışıklarıyla sessizce pistte iniş yaparak hangarlara girdi.

Bakan Akar, harekatın sonunda Pençe Kılıç'ta görev alan pilotlarla, Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı Harekat Merkezine telsizden hitap etti. Başarıyla tamamlanan hava harekatından dolayı personeli tebrik etti Akar.

Öte yandan, Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye'de bugüne kadar 5 harekat düzenledi. Pençe Kılıç harekatıyla uzun zaman sonra ilk kez hava harekatı düzenlenmiş oldu. Suriye hava sahasında kontrol uzun zamandır Rusya ve ABD'nin elinde bulunuyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.