banner13

Koronavirüsten sonra Malatya’daki alkol fabrikası aranır oldu!

Malatya’da 2000’lerin başında arıtma tesisi bulunmadığı için kapatılan Şeker iş sendikası bünyesinde bulunan Alkol fabrikası şimdilerde tüm dünyayı ve Türkiye’yi tehdit eden korona virüs vakasına karşı deyim yerindeyse aranır haline geldi. Vakanın ülkemizde de görülmesiyle birlikte kolonya ve dezenfektan üretmek için alkol temin etme sıkıntısı yaşanmaya başlandı. Malatya’da yaklaşık 20 yıl önce kapatılan alkol fabrikası, yetkililer elini taşın altına koyarda tekrar üretime açılırsa, Türkiye’nin yarasına merhem olabilecek.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
16 Mart 2020 Pazartesi 19:27
Koronavirüsten sonra Malatya’daki alkol fabrikası aranır oldu!

Malatya’da 2000’lerin başında arıtma tesisi bulunmadığı için kapatılan Şeker iş sendikası bünyesinde bulunan Alkol fabrikası şimdilerde tüm dünyayı ve Türkiye’yi tehdit eden korona virüs vakasına karşı deyim yerindeyse aranır hale geldi. Vakanın ülkemizde de görülmesiyle birlikte kolonya ve dezenfektan üretmek için alkol temin etme sıkıntısı yaşanmaya başlandı. Malatya’da yaklaşık 20 yıl önce kapatılan alkol fabrikası, yetkililer elini taşın altına koyarda tekrar üretime açılırsa, Türkiye’nin yarasına merhem olabilecek.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüsün ülkemizde de görülmesinin ardından kolonya ve antibakteriyel el dezenfektanlarına talep arttı. Talep arttı artmasına fakat bu ürünleri yapmak için Türkiye’de ciddi anlamda bir alkol temin etme sıkıntısı yaşanıyor.

Malatya Şeker Fabrikası, Şeker İş Sendikası bünyesinde bulunan Malatya’daki alkol fabrikasında arıtma tesisi bulunmaması Malatya için ciddi anlamda sıkıntı oluşturuyordu. Yapılan fizibilite çalışmalarından sonra arıtma tesisinin yapımı ve fabrika moderasyonu için 20 milyona ihtiyaç vardı fakat bu bütçe sağlanamadığı için Malatya’ya katma değer sağlayan bu fabrika kapatılmaya mahkum edildi.

Şeker fabrikası için altın yumurtlayan tavuk olarak tabir edilen bu fabrikada üretilecek olan alkol, koronavirüs vakasının görülmesiyle birlikte adeta aranır haline geldi. Eğer zamanında bu fabrikaya sahip çıkılsaydı, fabrika şimdi üreteceği alkolle Türkiye’nin yarasına merhem olacaktı.

Bu fabrika yaklaşık 20 yıldır üretim yapmıyor, yetkililer elini taşın altına koyarda gerekli bütçe ayrılırsa tekrar üretime geçebilecek. Malatya Şeker iş sendikası da fabrikanın tekrar üretime geçmesi kararına karşı hazır bekliyor.

ERTV HABER MERKEZİ


Son Güncelleme: 16.03.2020 19:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.