banner13

Gazeteci Karaduman’a alçak saldırıya tepkiler…

Malatya’nın deneyimli gazetecisi, Burhan Karaduman’a yönelik 29 Ekim kutlama törenleri sırasında yapılan saldırı, başta Gazeteci Meslek Kuruluşları ve siyasiler olmak üzere hemen her kesimden nefret ve şiddetle kınandı. 

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
30 Ekim 2021 Cumartesi 20:10
Gazeteci Karaduman’a alçak saldırıya tepkiler…

Malatya’nın deneyimli gazetecisi, TRT haber muhabiri Burhan Karaduman’a yönelik yapılan saldırı, başta Gazeteci Meslek Kuruluşları ve siyasiler olmak üzere her kesimden büyük tepki aldı, şiddetle kınandı. 

Malatya Valisi Aydın Baruş sosyal medya hesabındaki paylaşımında saldırıyı kınayarak, “TRT Malatya Muhabiri Burhan Karaduman’a, Kernek Meydanı’nda gazetecilik görevini yerine getirirken yapılan saldırıyı kınıyorum. Saldırı olayının faillerinin yakalanması için gerekli çalışmalar İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından titizlikle yürütülmektedir.” dedi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci de “Emektar gazeteci Burhan Karaduman'a yapılan menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, faillerin ortaya çıkarılması noktasında olayın takipçisi olacağımı belirtmek istiyorum” ifadelerine yer verdi.

MHP Malatya Milletvekili Fendoğlu da Burhan Karaduman’ı arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti ve saldırının faillerinin gerekli cezayı alması için hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacağını söyledi. 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahibi olduğu Kernek Meydanı’ndaki törende saldırıya uğrayan Gazeteci Burhan Karaduman’ı, hastanedeki tedavisinden sonra arayarak, geçmiş olsun temennilerini iletti ve saldırıyı nefretle kınadığını söyledi. 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar da “Malatya’mızın deneyimli gazetecilerinden Burhan Karaduman’a yapılan çirkin saldırıyı esefle kınıyor, geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bizler her zaman basın mensuplarımızın yanındayız!” mesajını paylaştı.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder de saldırıyı kınayarak, “Malatya’mızın değerli ve emektar gazetecilerinden olan Burhan Karaduman’a yönelik gerçekleştirilen çirkin saldırıyı kınıyor; kendisine, ailesine ve basın camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” İfadelerini kaydetti. 

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz da Gazeteci Burhan Karaduman’a yönelik saldırıyı halkın çıkarları için çalışan basın mensuplarının tümüne karşı yapılmış saydıklarını, olayın hukuki sürecinin takipçisi olacaklarını da söyledi.

MHP Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı da “Böyle güzel bir günde şehrimizin emektar bir gazetecisine saldıranları esefle kınıyoruz. Temennimiz, tez zamanda yakalanıp hak ettikleri cezayı bir an önce almalarıdır.” dedi.

Malatya ESOB Başkanı Şevket Keskin, Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Malatya Tarım Platformu Başkanı İhsan Akın başta olmak üzere Malatya’daki sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları temsilcileri de Gazeteci Burhan Karaduman’a yönelik saldırıya sert tepki gösterdi.

İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz da hastanedeki tedavi sonrasında Burhan Karaduman’ı arayarak üzüntülerini ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Prof. Dr. Sezai Yılmaz, saldırıyı şiddetle kınadığını vurguladı.

Malatya’da yayın yapan, televizyon, gazeteler, internet siteleri ve basın meslek kuruluşları da tek ses oldu ve Malatya’nın emektar gazetecisi Burhan Karaduman’a yönelik gerçekleştirilen saldırıyı sert bir dille kınayarak, yargının gereğini yapmasını beklediklerini, olaya ilişkin hukuki süreci yakın takibe alacaklarını belirttiler.

Kaynak: malatyahaber.com/ERTV

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.