banner13

Beylerderesi Köprüsü çöküyor, vatandaş tedirgin

Batı ve doğu illerini birbirine bağlayan Malatya’da başka alternatifi de olmayan Beylerderesi Köprüsü inşa edildiği günden bugüne çokça tartışmalara sebep oldu. Köprünün sağlamlığı konusunda endişeler devam ederken köprüde çökme olduğu iddiaları da yeniden gündeme geldi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
16 Aralık 2022 Cuma 19:19
Beylerderesi Köprüsü çöküyor, vatandaş tedirgin

Turgut Özal Viyadüğü Malatyalıların bildiği ismi ile Beylerderesi Köprüsü yeniden tartışmaların odağı oldu.

Köprünün inşası sırasında yüklenici firma ihaleyi sonlandırmış, başka bir firma inşaatına devam etmişti. İnşası sırasında yükseklik farkı oluşan köprüde kalitesiz malzeme kullanıldığı, sağlam olmadığı iddiaları nedeniyle çok defa eleştirilerin odağı olmuştu. Kot farkı olduğu iddia edilen köprünün orta kısmında meydana gelen çökme bugünlerde endişeleri daha da arttırdı.

İnşa edildiği dönemde, proje maliyeti tahmininin 5 misline mal olan, ancak iki yakadan başlatılan yapımın son aşamasında, iki yakadan gelen zeminler arasında 40 cm'yi bulan fark nedeniyle 'ucu ucuna denk gelmeyen', zorlama ile denk getirilen, mühendislik hataları yüzünden oluşan 'engebeli' zemini nedeniyle belki de Türkiye'de bir ilk olan, bu nedenle de zaman zaman bakıma alınan köprü bu yönüyle zaten önemli bir sorun kaynağıydı. Fakat yapılan bakımlar da vatandaşların endişelerini gideremedi.

Zaten sorunlu olarak inşa edilen ve mühendislik kalitesi ile sağlamlığı çok tartışılan ve 'Mühendislik Garabeti'ne örnek olan Beylerderesi Köprüsü'nün alternatifsizliği Malatya'nın ciddi sorunlarından biri olarak yıllardır gündemdeki yerini koruyor.

Malatya’nın bu alternatifsizliği 24 Ocak depremi ile birlikte bir kez daha gündeme geldi ve olası bir afet durumda şehre karayolu ile ulaşılamayacağı acil yardımların bile ulaştırılamayacağı tartışıldı. Fakat yine kulak ardı edildi. Vatandaşlar, şimdilerde yıllardır kot farkı olduğu iddia edilen köprünün orta kısmında meydana gelen çökmenin endişesini yaşarken kamuoyuna bir açıklama yapılmasını bekliyor.

Son Güncelleme: 16.12.2022 19:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.