banner13

4 mahalleye giden yola dönüş yok! Vatandaş mağdur…

Malatya-Sivas Karayolunda; Şahnahan, Sütlüce, Tepeköy ve Topraktepe mahallelerine giden yola dönüş olmaması vatandaşı çileden çıkardı. Bölge sakinleri bir araya gelerek, eylem yapıp seslerini duyurmaya çalıştı. Vatandaşlar, herhangi bir acil durumda itfaiye, ambulans gibi vasıtaların da yolun durumundan dolayı geç kaldığını ifade ediyor.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
13 Ekim 2022 Perşembe 11:29
4 mahalleye giden yola dönüş yok! Vatandaş mağdur…

Malatya- Sivas Karayolu’nda Yeşilyurt sınırları içerisinde bulunan Şahnahan, Sütlüce, Tepeköy ve Topraktepe Mahallelerine direkt giden yol Kuzey Kuşak yolu çalışmalarından dolayı kapatıldı. Bu mahallelere gitmek isteyen yaklaşık 7 km uzaklıktaki kavşaktan dönmek zorunda kalıyor. Bu mahallelerde yaşayan vatandaşlar da Malatya-Sivas Karayolu’nda bir araya gelerek eylem yapıp seslerini duyurmaya çalıştı.

Jandarma ekipleri de olay yerine gelerek geniş güvenlik önlemleri aldı, vatandaşı sakinleştirmeye çalıştı.

Kuzey Çevre Yolu üzerinde mahallelerine giden köprü tamamlanana kadar karayolundan mahallelerine bir bağlantı yolu yapılmasını isteyen bölge sakinleri mahallelerinde meydana gelen bir yangında itfaiyenin gecikmesi sebebiyle evin kül olduğunu bu gecikmenin de yoldan kaynaklandığını iddia etti.

“Ölümüz bile mağdur”

Bir vatandaş “Tepeköy’e Hoş geldiniz” yazısının önünde yaptığı açıklamada ise “Tepeyeköy’e hoş geldiniz yazıyor ama nasıl hoş geleceksiniz yol mu var?” Mahalleye giriş bile yok. 250 hanenin yolu yok. Hastamız oluyor ambulans gelemiyor. Yangın oluyor, itfaiye gelemiyor. Bir yere adres veriyoruz, navigasyon uygulaması bile yanlış yönlendiriyor. Bu durumu yetkililerin bir an önce çözmesi lazım” diyerek tepkisini dile getirdi. Bir başka vatandaş ise “Ölümüz bile mağdur. Cenaze aracı bile yol sebebiyle gelemiyor. Taziyemize bile gelemiyorlar” ifadelerini kullandı.

“Sadece seçimden seçime mi vatandaşın derdini dinleyecekler?”

Tepeköy Mahallesi eski muhtarı Aydın Çalışkan da şu ifadeleri kaydetti; “Dediler ki size yol yapacağız. Mevcut yolumuz Kuzey Çevreyolu nedeniyle kapatıldı. Üst kısma sadece bir köprü yapılacaktı. Yıllardır, yapacağız diyorlar. Ben AK Parti İl Başkanı ihsan Koca’yı aradım, mağduriyetimizden haberi bile yok. Milletvekillerini aradık. Herkes ilgileneceğiz deyip, ilgilenmiyor. Sadece seçimden seçime mi gelip vatandaşların derdini dinleyecekler. Sadece oy için mi gelecekler. Yollar ne için var? Vatandaş için var. Yol olmadığı zaman servisçiler, gidemediği zaman ne olacak? Vatandaş işine nasıl gidecek? 7-8 kilometre gitsinler, 7-8 kilometre gelsinler 15 kilometre. Zaten buradan şehir merkezi 13 kilometre. Bizi mağdur etmeyin. 4 köye yol açılmıyor ama 1 köye yol açılıyor. Adaletsizlik var. Biz sadece yol istiyoruz.”

“Gitmediğimiz yer kalmadı, ilgilenmiyorlar”

Şahnahan Mahalle Muhtarı Mehmet Şimşek de yaşanan sıkıntıyı anlatarak, bölge sakinlerinin mağduriyetinin giderilmesini istedi. Şimşek, “Bizim yolumuz vardı. Sıkıntımız yoktu. Kuzey Çevre Yolu yapımında yolumuz kapatıldı, köprü yapılacaktı. Burada bir tali yol istiyoruz ama bizi 2-3 senedir oyalıyorlar. Halk perişan. Yol, yaklaşık 7 km uzuyor. Benzin pahalı, derdimizi anlatamıyoruz. Karayollarına gidip geliyoruz boş. Talebimiz köprü yapılana kadar yolumuzu açmaları. Vali bey ile görüştük, Sayın Valimiz ilgileniyor ama karayolları ilgilenmiyor. ” diye konuştu.

ERTV HABER MERKEZİ

Son Güncelleme: 13.10.2022 14:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.