banner13

Kiraları emlakçılar mı artırıyor?

Merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 6.8 şiddetli depremin ardından Malatya’da kira fiyatlarında artış yanşaması ile ilgili açıklamalarda bulunan Malatya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Ali Özgül deprem sonrası kira fiyatlarında artış yaşanmasının kendileri ile bir alakası olmadığını ifade etti.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
31 Ocak 2020 Cuma 13:54
Kiraları emlakçılar mı artırıyor?

Merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 6.8 şiddetli depremin ardından Malatya’da kira fiytlarında artış yanşaması ile ilgili açıklamalarda bulunan Malatya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Ali Özgül deprem sonrası kira fiyatlarında artış yaşanmasının kendileri ile bir alakası olmadığını ifade etti.

Malatya ve Elazığ’da meydana gelen, yıkım ve ölümlere de yol açan 6.8 şiddetindeki deprem sonrasında kira fiyatlarında artış yaşandı.

Evi hasar gördüğü için kiralık ev arayan deprem mağdurları kira fiyatlarında yaşanan aşırı artış karşında neye uğradığını şaşırırken ev sahiplerinin insaflı olmasını istedi.

Yaşanan kira artışı ile alakalı konuşan Malatya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Ali Özgül kiraların emlakçılar tarafından yükseltildiği şeklinde bir algı olduğunu ancak kira artışının emlakçılarla bir alakası olmadığını ifade etti. Özgül, “Bugün Vali Beyle bir toplantı yaptık. Valimiz bize deprem bölgesinde yaşanan sıkıntılardan bahsetti. Bu sıkıntıların başında kira fiyatlarının artması geliyor. Kira fiyatlarının artmasının bizimle bir ilgisi yok. Mal sahipleri emlakçıya bin lira olan kirayı bin 500 lira yaptım diyor biz de buna mecburen buna uyuyoruz” dedi.

Başkan Özgül Emlakçılar Odası olarak aldıkları karar doğrultusunda deprem dolayısıyla evlerini boşaltmak zorunda kalan ve yeni bina arayan vatandaşlardan emlak komisyonu parası alınmayacağını söyledi.

Fahiş kira artışının önüne geçmek için bir öneri de bulunan Özgül, “Eğer isterlerse biz mahallerdeki evlerin kiralarını tespit eder ve valiliğe bildiririz. Eğer anormal bir fiyat varsa valilik de ev sahibini çağırır ve gerekli yaptırımı uygular. Tabi bu noktada vatandaşlarımız da evi kiralamadan önce fiyat araştırması yaparlarsa daha iyi olur” diye konuştu.

Son Güncelleme: 31.01.2020 14:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.