banner13

YMS İle GS’nin 13’üncü Randevusu

Spor Toto Süper Lig’de bitime 6 hafta küme düşen Yeni Malatyaspor, ligin 33.haftasında deplasmanda Galatasaray ile karşı karşıya gelecek.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
14 Nisan 2022 Perşembe 15:16
YMS İle GS’nin 13’üncü Randevusu

Spor Toto Süper Lig’de bitime 6 hafta küme düşen Yeni Malatyaspor, ligin 33.haftasında deplasmanda Galatasaray ile karşı karşıya gelecek.

Süper Lig’de bu sezon 32 maçta 5 galibiyet, 5 beraberlik, 22’de mağlubiyet yaşayan ve topladığı 20 puan sonrası bitime 6 hafta kala küme düşmesi kesinleşen Yeni Malatyaspor, 33.haftada 18 Nisan Pazartesi günü deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak.

İki takım daha önce 9’u Süper Lig, 3’ü de Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere 12 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmaların 2’sini Yeni Malatyaspor, 7’sini Galatasaray kazanırken, 3 karşılaşma ise berabere sonuçlandı.

Son Maç 0-0 Berabere Tamamlandı
Yeni Malatyaspor ile Galatasaray ilk olarak 2017-2018 sezonunda Süper Lig’de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşmayı Yeni Malatyaspor 2-1 kazanırken, sezonun ikinci yarısında İstanbul’da oynanan karşılaşma 2-0 Galatasaray’ın üstünlüğüyle sonuçlandı.

İki takım arasında Süper Ligin 2018-2019 sezonunda Malatya’da oynanan karşılaşmayı Yeni Malatyaspor 2-0 kazanırken, İstanbul’da oynanan karşılaşmada 3-0’la gülen taraf Galatasaray oldu.

Yeni Malatyaspor ile Galatasaray 2019-2020 sezonunda bir kez daha Süper Lig’de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma 1-1’lik eşitlikle tamamlanırken, sezonun ikinci yarısında İstanbul’da oynanan karşılaşmayı Galatasaray 1-0 kazandı.

İki takım arasında 2020-2021 sezonunda Süper Lig’de oynanan her iki karşılaşmayı da Galatasaray 1-0 ve 3-1’lik skorlarla kazandı.

Yeni Malatyaspor ile Galatasaray arasında bu sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma 0-0’lık eşitlikle sonuçlandı.

İki takım 2018-2019 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı finalde karşı karşıya geldi. İstanbul’da oynanan ilk maç 0-0 eşitlikle sonuçlanırken, Malatya’da oynanan rövanş karşılaşmasını Galatasaray 5-2 kazandı.

Yeni Malatyaspor ile Galatasaray 2020-2021 sezonunda bu kez Ziraat Türkiye Kupası’nda son 16 turunda karşı karşıya geldi. Malatya’da oynanan ve 1-1’lik eşitlikle tamamlanan karşılaşmayı Galatasaray penaltı atışları sonucu 7-6 kazandı.

İstatistikler Ne Diyor?
Yeni Malatyaspor'u konuk ettiği dört Süper Lig maçında puan kaybetmeyen Galatasaray, bu karşılaşmalarda attığı dokuz gole karşılık kalesinde sadece bir gol gördü.

Galatasaray ile oynadığı dokuz Süper Lig maçındaki iki galibiyetini de iç sahada Yeni Malatyaspor (2B 5M), son altı karşılaşmadan 3 puan çıkaramadı (2B 4M).

Evinde oynadığı son üç Süper Lig maçını kazanan Galatasaray, bu sezon ilk kez üst üste dört iç saha galibiyeti almak istiyor.

Süper Lig'deki son dört maçını gol atamadan kaybeden Yeni Malatyaspor, 2019'dan (Ankaragücü) bu yana bu şekilde üst üste beş yenilgi alan ilk takım olma tehlikesiyle karşı karşıya.

Bu sezon Süper Lig'de 47 gol yiyen Galatasaray, lig tarihinde sadece 2015/16'yı daha yüksek bir sayıyla tamamladı (49). Domenec Torrent yönetiminde çıktığı 12 lig maçının sekizinde 2+ gole izin veren sarı-kırmızılılar, bu süreçteki tek gole kapamasını son iç saha karşılaşmasında yaptı (2-0 vs Fatih Karagümrük).

İstanbul takımlarına konuk olduğu son altı Süper Lig maçını kaybeden Yeni Malatyaspor, bu sezonki beş ziyaretinde gol sevinci yaşayamadı.

Bu sezon Süper Lig'de ilk golü yediği deplasman maçlarının tamamını kaybeden tek takım Yeni Malatyaspor (11/11). Galatasaray ise bu süreçte açılış golünü attığı iç saha karşılaşmalarında en fazla mağlubiyet alan iki ekipten biri konumunda (3; diğeri Yeni Malatyaspor).

Galatasaray'ın Süper Lig'de attığı son altı golün üçünü kaydeden Bafetimbi Gomis, Yeni Malatyaspor'u konuk ettiği tek lig maçında bir gol sevinci yaşadı (Mayıs 2018).

Süper Lig'de Yeni Malatyaspor formasıyla çektiği 33 şutun dokuzunda isabet bulan ve iki gol kaydedebilen Nouha Dicko, iki golünü de deplasmanda Hatayspor filelerine gönderdi (Şubat 2022).

Süper Lig tarihinde Galatasaray'ı en az beş maçta çalıştıran teknik direktörler arasında en düşük puan ortalamasının sahibi Domenec Torrent (1.17; 12 maçta 14 puan).

FERDİ DURDU/ ERTV

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.