banner13

Yeşilyurt kader maçına çıkacak

TFF 3.Lig 2.Grup’ta mücadele eden Malatya Yeşilyurt Belediyespor, 1 Mayıs’ta kader maçına çıkacak. Samsun ekibi Çarşambaspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek olan turuncu yeşilliler, bay haftası öncesi 3 puanı alarak, rakiplerinin alacakları sonucu bekleyecek.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
26 Nisan 2022 Salı 16:56
Yeşilyurt kader maçına çıkacak

TFF 3.Lig 2.Grup’ta mücadele eden Malatya Yeşilyurt Belediyespor, 1 Mayıs’ta kader maçına çıkacak. Samsun ekibi Çarşambaspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek olan turuncu yeşilliler, bay haftası öncesi 3 puanı alarak, rakiplerinin alacakları sonucu bekleyecek.

3.Lig’de üçüncü sezonuna geç başlamasına karşın aldığı sonuçlarla üst sıralarda yer alan ve Play-off’a kalmayı hedefleyen Malatya Yeşilyurt Belediyespor, üst üste aldığı kötü sonuçlar ve 18 hafta galip gelememe serisi sonrası kümede kalma mücadelesi veriyor. 

Sezona Geç Girse De İyi Başladı
TFF 3.Lig 2.Grup’ta yer alan Malatya Yeşilyurt Belediyespor, Yeni Malatyaspor ile ‘güç birliği’ anlaşması yapmış ancak sezonun başlamasına kısa bir süre kala bu anlaşma bozulmuştu. Anlaşmanın bozulması nedeniyle sezona geç başlayan turuncu yeşilliler, takımın başına Malatyalı teknik adam Hayati Palancı’yı getirirken, transfer çalışmaları ise kısa sürede tamamlandı.                                   

Sezon hazırlıklarına diğer takımlara nazaran geç başlayan ve birçok iddialı takımın bulunduğu 2.Grup’ta mücadele eden Malatya Yeşilyurt Belediyespor, Palancı yönetiminde 13 haftada 18 puan toplarken, ortaya koyduğu performansla alkış aldı. Sezon hazırlıklarına geç başlamasına karşın iyi bir performans sergileyen ve topladığı puanlarla üst sıralarda yer alan Doğu Anadolu ekibinde 3 maçlık mağlubiyet serisi sonrası Hayati Palancı ile yollar ayrıldı.

Ligin 18.haftasında Çarşambaspor karşılaşmasıyla Hayati Palancı’dan boşalan koltuğa bir başka Malatyalı teknik adam Mustafa Ceviz oturdu. Turuncu yeşilli takım, Mustafa Ceviz yönetiminde 9 maçta galibiyet elde edemezken, takımının başında 5 beraberlik, 4’te mağlubiyet yaşadı.

Hem Hoca Gitti Hem De Yönetim
Grupta 28 hafta sonunda oynadığı 26 karşılaşmada 6 galibiyet, 9 beraberlik, 11’de mağlubiyet yaşayan ve topladığı 27 puanla 14’üncü sırada bulunan Malatya Yeşilyurt Belediyespor’da, Alanya Kestelspor maçı sonrası teknik direktör Mustafa Ceviz ile yollar ayrıldı. Malatya Yeşilyurt Belediyespor, öncesinde oynadığı 17 karşılaşmada 6 galibiyet, 4 beraberlik, 7’de mağlubiyet yaşamıştı. Ceviz ile yollarını ayıran Malatya temsilcisinde yönetim değişikliği de yaşandı. Takımda üst üste alınan başarısız sonuçlar sonrası Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yönetim değişikliğine karar vererek Kulüp Başkanı Muzaffer Çelik yönetiminin görevi bırakmasını istedi. İşgem Genel Müdürü Numan Özcan ile Belediye Meclis üyesi Naci Şavata’nın görevlendirildiği Yeşilyurt Belediyespor’da yeni kulüp başkanı Mehmet Nakir oldu.                   

Malatya ekibi, üst üste alınan kötü sonuçlar sonrası büyük bir düşüş yaşarken, kırmızı hattın içerisine kadar gerilerken, takımın başına Beşiktaş’ın eski futbolcularından Yusuf Tokaç getirildi.

Play-Off Hayal Oldu, Kümede Kalma Yarışına Girdi         
Grup’ta 18 maçlık galip gelememe serisi ile karşı karşıya kalan ve Play-off’a oynamak isterken kümede kalma mücadelesi veren Malatya Yeşilyurt Belediyespor, sezonun ikinci yarısındaki ilk galibiyetini 34.haftada sahasında 52 Orduspor Futbol Kulübü’ne karşı 2-1’lik skorla aldı ve kümede kalma yolunda önemli bir 3 puanı hanesine yazdırdı. Ligin 35.haftasında deplasmanda Kalecik Futbol Kulübü ile 1-1 berabere kalırken, puanını 35’e yükseltti ve haftayı 14’üncü sırada tamamladı.

Ligin 36.haftasında sahasında 1-0 öne geçtiği karşılaşmada Trabzon ekibi Yomraspor ile 1-1 berabere kalan turuncu yeşilliler, puanını 36’ya yükseltti ancak bir sıra gerileyerek, haftayı 15’nci sırada tamamladı. Küme düşme potasının içerisinde yer alan Çarşambaspor ile arasında 5, Darıca Gençlerbirliği ve Kızılcabölükspor ile de 4 puan fark bulunan Yeşilyurt Belediyespor, son haftayı bay geçirecek. Malatya ekibi, 1 Mayıs Pazar günü deplasmanda Çarşambaspor ile oynayacağı karşılaşmadan 3 puanla ayrılarak, rakiplerinin son 2 haftada alacağı sonuçları bekleyecek.  

FERDİ DURDU/ERTV

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.