banner13

Yeşilova ERTV'ye konuştu! Gevrek dönemi hesapları inceleniyor!

ERTV’de yayınlanan ‘Futbol Akşamı’ programına telefonla bağlanan Yeşilova, sezona istedikleri gibi başlayamadıklarını ifade etti.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
23 Eylül 2022 Cuma 18:13
Yeşilova ERTV'ye konuştu! Gevrek dönemi hesapları inceleniyor!

ERTV’de yayınlanan ‘Futbol Akşamı’ programına telefonla bağlanan Yeşilova, sezona istedikleri gibi başlayamadıklarını ifade etti.

Seri galibiyetler yakalamak için ciddi bir gayret içerisinde olduklarını dile getiren Yeşilova, “İyi yoldayız. İnşallah galibiyetler alarak yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Yeşilova, geçmiş borçlarla ilgili 2 milyon 800 bin lira elektrik borcu ödediklerini kaydederek, “Göreve geldikten sonra şu anda geçmiş borçlara yoğunlaşmış durumdayız. Bizim geldikten sonraki gerek futbolcu ödemeleri, personel maaş ödemeleri ile ilgili kirli bilgiler var. Kongrede göreve gelmeden önce 6-7 ay tesis ve stadyumun doğalgaz ve elektrik faturası ödenmemişti. Bir önceki yıl Aksa’nın verdiği reklam ve sponsorluklar vardı, biz şu an onları da alamıyoruz, çok enteresan. Biz bunun tamamını ödemek zorunda kaldık ve ödedik” ifadelerini kullandı.

Kulübün içerisinde olduğu zor durumu bilerek göreve geldiklerini ifade eden Yeşilova, şunları söyledi:

Yönetim olarak ciddi bir gayret gösteriyoruz. Ama sanki Yeni Malatyaspor sadece bu yönetiminmiş gibi bir algı var. Kulüp hepimizin, bu noktada birlik beraberliği oluşturamazsak başarının yakalanması çok güç. Sadece bu yönetimin üzerine bütün yükün bırakılarak, başarının beklenmesi ne kadar doğal olabilir? İlk etapta çok samimi bir şekilde birlik ve beraberliği oluşturmamız lazım. Valimizin gayret ve destekleriyle çok uzun sürede aşılacak gibi görünün sıkıntıları çok kısa zamanda aşacağımızı düşünüyorum. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımızın da gayretleri söz konusu. Şu anda çok heyecanla, gayretle, kendi işimizden, ailemizden daha çok takımla beraberiz. Bu yönetim, Malatya ve kulüp için bir şans. Kısa zamanda Yeni Malatyaspor’un içinde bulunduğu bütün sıkıntıları ortadan kaldırmakla ilgili büyük bir gayret içerisindeyiz.”

Adil Gevrek döneminin hesaplarıyla ilgili incelemelerin devam ettiği bilgisini veren Yeşilova, “Bu incelemenin sonuçlanmasını bekliyoruz. Bilirkişi heyeti inceliyor. Usulsüz bir rapor çıkarsa gerekli çalışmaları yapacağız. İlk olarak hesapları avukatlar inceledi. Sonrasında 8 yılın tamamının bilirkişi heyeti tarafından incelenmesi kararı alındı. Dışarıdan bir bilirkişi heyeti dosyaları inceliyor. Yönetim olarak inceleme sonrası gelecek raporları bekliyoruz” dedi.

Yeşilova, yönetim olarak 30 milyon TL bütçelerinin olduğunu kaydederek, “Sınırları zorlarsak 35 milyon TL gibi bir rakam. Aynı rakamlara yakın valimiz ve büyükşehir belediye başkanımızdan da destek sözü aldık. Şu ana kadar geçmişle ilgili yapmış olduğumuz ödemelerde, valimizden 800 bin TL para geldi. Onun haricinde göğüs reklamı, ana sponsor ya da reklamla ilgili netleşen bir şey yok. O 800 bin lira haricinde bu kulübün bir lira geliri yok. Biz 500 kişiye değil, 50 bin kişiye de oynasak kulübün bir lira geliri yok. Hiçbir şekilde hiç kimseden destek almadan bütün ödemelerimizi yaparak, devam ediyoruz. Yetmedi geçmişteki borçları da ödüyoruz. Kulübün borcu 450 milyon TL civarında fakat bu borcu, gelecek raporlarla birlikte düşürme şansımız varsa öyle umuyoruz; belki de 300 milyona ya da daha aşağı bir rakama düşecek. Kulüp başkanımız, valimize “Borcu kapatmak şartıyla ben kendi cebimden 120 milyon TL vermeye hazırım” dedi. Bu noktada valimiz ve büyükşehir belediye başkanımızın atacakları adımı bekliyoruz. Biz bu kulübün borcu sonsuza kadar kalsın, ödeme yapmayalım, ligde devam edelim düşüncesindeyiz. Hedeflerimiz var, inşallah hedeflerimizin sonucuna da varacağız. Biz kulübün bir an önce borcunun kapatılması taraftarıyız. Öyle olursa başarı da kısa sürede gelecektir” ifadelerini kullandı.

Zor şartlar altında kulübün devam ettirmenin derdinde olduklarını kaydeden Yeşilova, özelikle sponsorlar noktasında bazı engellemelerin olduğuna dikkat çekti.

Yeşilova, oyuncu ve personel ödemelerinden yana herhangi bir sıkıntı olmadığını ifade ederek, “Sadece maaşları değil primleri de ödüyoruz. Futbolcularımızın geçen yıl ki alacakların ödeyip, sözleşme yaptık. Mustafa Eskihellaç’ı 14 milyon TL’ye sattık. Taksit taksit ödenen bir para var ve yaklaşık 12 milyon TL civarında para geldi. 2 milyon TL bir para kaldı. Bütün harcamalarımız şu ana kadar 29 milyon TL’ye yakın. Mustafa’dan gelen 12 milyonun haricindeki bütün parayı yönetimimiz ortaya koydu. Biz sadece birlik, beraberlik ve samimiyet istiyoruz. Birileri Adil Gevrek’ten bahsediyor, bugün Adil Gevrek yok. Gelecek raporlara göre de geçmişle ilgili hesap sormayacak da hesap soracak şehrin idarecileri vardır. İçeride oynayacağımız Erzurum maçında da taraftarlarımızın tribünleri doldurup, bizi yalnız bırakmayacaklarına da inanıyoruz” diye konuştu.

FERDİ DURDU/ ERTV

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.