banner13

Yeni Malatyaspor’da ‘kart sorunu’

Spor Toto 1.Lig ekibi Yeni Malatyaspor, ligde 7 haftalık bölümde en çok kart gören takımlar arasında yer aldı. Ligin en genç yaş ortalamasına sahip olan sarı siyahlılar, 7 maçta 4 kırmızı kart gördü.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
03 Ekim 2022 Pazartesi 15:59
Yeni Malatyaspor’da ‘kart sorunu’

Spor Toto 1.Lig ekibi Yeni Malatyaspor, ligde 7 haftalık bölümde en çok kart gören takımlar arasında yer aldı. Ligin en genç yaş ortalamasına sahip olan sarı siyahlılar, 7 maçta 4 kırmızı kart gördü.

Spor Toto Süper Lig’den Spor Toto 1.Lig’e büyük bir borç yüküyle düşen ve borçlarından dolayı transfer tahtası kapalı olan Yeni Malatyaspor, genç ağırlıklı ve dar bir kadroyla mücadelesini sürdürüyor. 19,9 yaş ortalamasıyla ligin en genç takımı olan Doğu Anadolu ekibinde, teknik heyet kart cezasının fazla olması ve sakatlıklar nedeniyle kadro kurmakta güçlük çekiyor.

Lig’de 7 haftalık bölümde en çok kart gören takımlardan olan sarı siyahlılar, şu ana kadar kronik hale gelen bu soruna bir çözüm bulamadı. Doğu Anadolu ekibi, şu ana kadar oynadığı 7 maçta 4 kırmızı, 18’de sarı kart gördü. Dar kadro nedeniyle ağırlıklı sol bek oynayan Rahman Buğra Çağıran takımda en çok kart gören oyuncu oldu. Çağıran, 7 haftada 2 kırmızı, 2’de sarı kart gördü. Sarı siyahlılarda Burak Kavlak ve Haqi Osman ise birer kez kırmızı kart gördü.

Yeni Malatyaspor’un ligde 7 haftalık bölümde maçlara göre gördüğü kartlar şöyle:

Birinci hafta Bodrumspor: Rahman Buğra Çağıran, Doğukan Emeksiz ve Godfred Donsah-sarı kart

İkinci hafta Adanaspor: Aly Malle-sarı kart

Üçüncü hafta Eyüpspor: Taha Gür, Rahman Buğra Çağıran, Doğukan Emeksiz ve Burak Kavlak-sarı kart

Dördüncü hafta Çaykur Rizespor: Rahman Buğra Çağıran ve Burak Kavlak-kırmızı kart

Beşinci hafta Manisa Futbol Kulübü: Haqi Osman-kırmızı kart, Cengizhan Akgün, Barış Başdaş, Abdulsamed Damlu, Aly Malle ve Godfred Donsah-sarı kart

Altıncı hafta Altay: Yakup Alkan-sarı kart

Yedinci hafta Sakaryaspor: Rahman Buğra Çağıran-kırmızı kart, Taha Gür, Cengizhan Akgün, Abdulsamed Damlu ve Jospin Nshimirimana-sarı kart

YÖNETİM FUTBOLCULARI UYARACAK

Spor Toto 1.Lig’de mücadele eden Yeni Malatyaspor’da 7 haftalık bölümde futbolcuların gördükleri basit kartlar yönetimi harekete geçirdi.

Lig’de 7 haftalık bölümde galibiyet elde edemeyen ve 3 beraberlik, 4’te mağlubiyet yaşayan Yeni Malatyaspor’da iyi futbola rağmen oyuncuların gördükleri basit kartlar hem teknik heyet hem de yönetimi çileden çıkarttı.

Üst üste görülen kırmızı kartlar nedeniyle kadro kurmakta zorlanan teknik heyet, bu sorunu çözmek için yönetimle bir araya gelecek. Yönetimin, hafta içerisinde futbolcularla bir toplantı yaparak bu durumu masaya yatıracak.

Yönetimin, futbolcuları basit kart görmemeleri konusunda sert bir dille uyaracağı ve bu konuda bir dizi cezai yaptırımlar uygulayacağı öğrenildi.

FERDİ DURDU/ ERTV

Son Güncelleme: 03.10.2022 16:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.