banner13

Yeni Malatyaspor’a bloke cezası

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Spor Toto Süper Lig ekibi Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’a bloke cezası verdi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
21 Ocak 2022 Cuma 11:09
Yeni Malatyaspor’a bloke cezası

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Spor Toto Süper Lig ekibi Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’a bloke cezası verdi.

Hukuk Müşavirliği tarafından Göztepe karşılaşmasındaki taraftarlarının neden olduğu ‘çirkin ve kötü tezahürat’ nedeniyle Profesyonel Disiplin Kurulu’na sevk edilen Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’un aldığı ceza açıklandı.

Kurulun 36 sayılı toplantısında alınan kararda, 14 Ocak’ta Yeni Malatya Stadyumu’nda Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ile Göztepe arasında oynanan Spor Toto Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle, Futbol Disiplin Talimatı’nın 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan BATI ALT TRİBÜN D blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verildi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından verilen ceza, cumartesi günü Yeni Malatya Stadyumu’nda oynanacak olan Beşiktaş karşılaşmasında uygulanacak.

Şumudica PFDK’lık Oldu

Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü Marius Şumudica’yı 18 Ocak’ta deplasmanda sadece ilk yarısı oynanan ve ikinci yarısı ileri bir tarihte oynanacak olan Gaziantep Futbol Kulübü karşılaşmasındaki "sportmenliğe aykırı hareketi" nedeniyle 19 Ocak’tan itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevk etti.

Hukuk Müşavirliği ayrıca, sarı siyahlı kulübü, Gaziantep Futbol Kulübü müsabakasındaki "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk etti.

FERDİ DURDU/ ERTV

Son Güncelleme: 21.01.2022 11:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.