banner13

Yeni Malatyaspor ile Hatayspor’un 12’nci randevusu

Spor Toto Süper Ligin 27.haftasında Yeni Malatyaspor, 27 Şubat Pazar günü deplasmanda Hatayspor ile karşı karşıya gelecek. Süper Lig’de bu sezon kötü bir performans ortaya koyan ve şu ana kadar toplayabildiği 17 puanla son sırada yer alan sarı siyahlılar, zorlu deplasmandan 3 puan çıkararak, gelecek haftalara umutla bakmak istiyor.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
25 Şubat 2022 Cuma 14:54
Yeni Malatyaspor ile Hatayspor’un 12’nci randevusu

Spor Toto Süper Ligin 27.haftasında Yeni Malatyaspor, 27 Şubat Pazar günü deplasmanda Hatayspor ile karşı karşıya gelecek. Süper Lig’de bu sezon kötü bir performans ortaya koyan ve şu ana kadar toplayabildiği 17 puanla son sırada yer alan sarı siyahlılar, zorlu deplasmandan 3 puan çıkararak, gelecek haftalara umutla bakmak istiyor.

Süper Lig’de 16 haftadır maç kazanamayan ve 17 puanla ligin son sırasına demirleyen Yeni Malatyaspor, ligin 27.haftasında pazar günü deplasmanda Hatayspor ile karşı karşıya gelecek.

İki takım daha önce 4’ü 3.Lig, 4’ü 2.Lig ve 3’ü Süper Lig olmak üzere 11 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmaların 6’sını Yeni Malatyaspor, 3’ünü Hatayspor kazanırken, 2 karşılaşma ise eraberlikle sonuçlandı.

Yeni Malatyaspor ile Hatayspor ilk olarak 2009-2010 sezonunda 3.Lig’de kademe gruplarında karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Hatay’da oynanan karşılaşmayı Yeni Malatyaspor 1-0 kazanırken sezonun ikinci yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma 2-2’lik eşitlikle sonuçlandı.

İki takım, aynı sezonda bu kez 3.Lig’de klasman gruplarında kozlarını paylaştı. Sezonun ilk yarısında Hatay’da oynanan karşılaşmayı 2-0 kazanan Yeni Malatyaspor, sezonun ikinci yarısında Malatyada oynanan karşılaşmayı da 2-1 üstün tamamladı.

İki takım 2013-2014 sezonunda bu kez 2.Lig’de karşı karşıya geldi. Grupta oynanan sezonun ilk maçını Hatayspor evinde 3-0 kazanırken, ikinci yarıda Malatya’da oynanan karşılaşma 1-0 Yeni Malatyaspor’un üstünlüğüyle sonuçlandı. İki takım aynı sezon içerisinde bu kez Play-off maçlarında karşı karşıya geldi. Malatya’da oynanan karşılaşmayı Yeni Malatyaspor 1-0 kazanırken, Hatay’da oynanan karşılaşmayı Hatayspor 4-0 galip tamamladı.

Yeni Malatyaspor ile Hatayspor, 2020-2021 sezonunda ise bu kez Spor Toto Süper Lig’de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Hatay’da oynanan karşılaşmayı Yeni Malatyaspor 2-1 galip tamamlarken, sezonun ikinci yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma 1-1’lik eşitlikle sonuçlandı.

Bu sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşmayı ise Hatayspor 2-0 kazandı.

İstatistikler Ne Diyor?
Yeni Malatyaspor ile oynadığı son lig maçını 2-0 kazanan Hatayspor, daha önce rakibini üst üste iki karşılaşmada mağlup edemedi.

Hatayspor'a konuk olduğu son üç lig maçının birini kazanabilen Yeni Malatyaspor (2M), tek galibiyetini Süper Lig'deki tek ziyaretinde aldı (Ocak 2021).

Hatayspor'a konuk olduğu tek Süper Lig maçını 2-1 kazanan Yeni Malatyaspor'un en üst ligde 2+ kez ziyaret edip puan kaybetmediği bir rakibi bulunmuyor.

Süper Lig'de oynadığı son sekiz maçın hiçbirinde üst üste iki kez aynı sonucu almayan Hatayspor (3G 1B 4M), son karşılaşmada Fenerbahçe'ye 2-0 mağlup oldu.

Pazar günleri oynadığı son altı Süper Lig maçının beşini kaybeden Yeni Malatyaspor (1B), bu süreçteki tek puanını sahasında Galatasaray ile 0-0 berabere kalarak aldı.

Maçın oynandığı haftaya küme düşme hattında giren takımlarla oynadığı son sekiz Süper Lig karşılaşmasının altısını kazanan Hatayspor (1B 1M), son iki karşılaşmada puan kaybetti.

Yeni Malatyaspor'un Süper Lig'de Hatayspor filelerine gönderdiği üç gol de duran top organizasyonları sonucunda geldi (korner, penaltı ve frikik).

Süper Lig'de en fazla golde pay sahibi olduğu sezonu geçiren Hatayspor orta sahası Saba Lobzhanidze'nin (6 gol & 6 asist) Yeni Malatyaspor'dan (2) daha fazla asist yaptığı tek rakibi Alanyaspor (4).

Evinde oynadığı son iki Süper Lig maçında birer gol atan Ayoub El Kaabi, bu sezon üst üste üç iç saha karşılaşmasında fileleri havalandıran ilk Hatayspor oyuncusu olmak istiyor.

Yeni Malatyaspor'un Süper Lig'de attığı son sekiz golün yarısına doğrudan katkı sağlayan Mounir Chouiar (1 gol & 3 asist), daha önceki 12 golün sadece ikisinde pay sahibi olabilmişti (1 gol & 1 asist). Fransız oyuncunun bu sezon katkıda bulunduğu altı golün sadece biri deplasmanda geldi (1 asist vs Sivasspor).

FERDİ DURDU / ERTV

Son Güncelleme: 25.02.2022 15:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.