banner13

Yeni Malatyaspor evinde 9 maçın 6’sını kaybetti

Spor Toto Süper Lig ekibi Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, bu sezon şu ana kadar sahasında oynadığı 9 karşılaşmanın 6’sını kaybetti.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
21 Aralık 2021 Salı 14:52
Yeni Malatyaspor evinde 9 maçın 6’sını kaybetti

Spor Toto Süper Lig ekibi Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, bu sezon şu ana kadar sahasında oynadığı 9 karşılaşmanın 6’sını kaybetti.

Süper Lig’de 7 haftadır maç kazanamayan Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, şu ana kadar İzmir ekibi Göztepe ile birlikte sahasında en az puan (7) toplayan takım oldu. İç sahada 9 maça çıkan sarı siyahlılar, bu karşılaşmaların 2’sini kazanırken, 1’inde berabere kaldı, 6’sını ise kaybetti.

Sahasında oynadığı 9 karşılaşmada 7 puan toplayabilen Doğu Anadolu ekibi, son iç saha galibiyetini 10’uncu haftada Altay’a karşı 2-1’lik skorla almıştı.

Lig’de 7 haftadır galibiyet yüzü göremeyen sarı siyahlılar, 18.haftada perşembe günü sahasında Kayserispor’u konuk edecek. Bu maçla ilgili bazı istatistikler şöyle:

Yeni Malatyaspor'un Süper Lig'de iç saha mağlubiyeti almadığı takımlar arasında en fazla konuk ettiği rakibi Kayserispor (2G 2B).

Yeni Malatyaspor'a rakip olduğu ilk beş Süper Lig maçında galibiyet alamayan Kayserispor (2B 3M), son üç karşılaşmdan 7 puan çıkardı (2G 1B).

Süper Lig'de yedi maçtır kazanamayan Yeni Malatyaspor (2B 5M), son beş karşılaşmanın dördünde gol sevinci yaşayamadı.

Deplasmanda oynadığı son iki Süper Lig maçını kaybeden Kayserispor, Eylül 2020'den bu yana üst üste üç dış saha mağlubiyeti almıyor.

Bu sezon evinde oynadığı dokuz Süper Lig maçının altısını kaybeden Yeni Malatyaspor (2G 1B), 2020/21'in tamamında beş iç saha mağlubiyeti almıştı (7G 8B).

Süper Lig'in 2021/22 sezonunda öne geçtiği maçlarda en fazla puan kaybeden takım Kayserispor (17). Yeni Malatyaspor ise bu süreçte skor dezavantajı yaşadığı karşılaşmalardan puan çıkaramayan iki ekipten biri konumunda (diğeri Çaykur Rizespor).

Süper Lig'de geride kalan süreçte topa sahip olma yüzdesi en düşük iki takım olan Yeni Malatyaspor (%42) ve Kayserispor (%43), aynı zamanda en az şut çeken iki ekip konumunda (168'er).

Yeni Malatyaspor forveti Adem Büyük'ün Süper Lig kariyerinde Kayserispor?dan (5) daha fazla gol attığı tek rakibi Alanyaspor (6). Adem, sarı-kırmızılı ekip karşısında görev yaptığı son üç iç saha maçında birer gol sevinci yaşadı.

Kayserispor'un Süper Lig'deki son dört golünün de sahibi olan Mame Thiam, Umut Bulut'tan (2017/18) bu yana sarı-kırmızılı ekibin üst üste beş golünü kaydeden ilk oyuncu olmak istiyor.

Yabancı teknik direktörlere konuk olduğu son 10 Süper Lig maçını kazanamayan Hikmet Karaman (4B 6M), buı şekilde son galibiyetini Ağustos 2015'te Gençlerbirliği'ni (William Baxter) 3-2 mağlup ederek aldı (Çaykur Rizespor'un başında).

FERDİ DURDU/ ERTV

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.