banner13

Yeni Malatyaspor, Antalyaspor’u konuk edecek

Spor Toto Süper Lig’de bu sezon küme düşmenin en büyük adayı olarak gösterilen Yeni Malatyaspor, ligin 26.haftasında 19 Şubat Cumartesi günü sahasında Antalyaspor’u konuk edecek.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
17 Şubat 2022 Perşembe 14:49
Yeni Malatyaspor, Antalyaspor’u konuk edecek

Spor Toto Süper Lig’de bu sezon küme düşmenin en büyük adayı olarak gösterilen Yeni Malatyaspor, ligin 26.haftasında 19 Şubat Cumartesi günü sahasında Antalyaspor’u konuk edecek.

Lig’de 14 haftadır maç kazanamayan ve şu ana kadar toplayabildiği 16 puanla son sıraya demirleyen Yeni Malatyaspor, tehlikeli hattın üzerinde bulunan ve çıkışa geçmek isteyen Antalyaspor ile sahasında karşı karşıya gelecek. Kritik mücadele, 19 Şubat Cumartesi günü saat 13.30’da Yeni Malatya Stadyumu’nda oynanacak.

10’uncu randevu
Yeni Malatyaspor ile Antalyaspor, şu ana kadar 9 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmaların 5’ini Antalyaspor, 2’sini Yeni Malatyaspor kazanırken, 2’si beraberlikle sonuçlandı.

İki takım ilk olarak 2017-2018 sezonunda karşılaştı. Sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma 1-1’lik eşitlikle sonuçlanırken, sezonun ikinci yarısında Antalya’da oynanan karşılaşmayı ise Antalyaspor 3-1 kazandı.

Yeni Malatyaspor ile Antalyaspor 2018-2019 sezonunda bir kez daha Süper Lig’de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşmayı Yeni Malatyaspor 2-0, sezonun ikinci yarısında Antalya’da oynanan karşılaşmayı ise Antalyaspor 3-0 kazandı.

İki takım 2019-2020 sezonunda yeniden Süper Lig’de kozlarını paylaştı. Sezonun ilk yarısında Antalya’da oynanan karşılaşmayı 3-0 kazanan Antalyaspor, sezonun ikinci yarısında Malatya’da oynanan karşılaşmadan da 2-1’lik üstünlükle ayrıldı.

Yeni Malatyaspor ile Antalyaspor 2020-2021 sezonunda bir kez daha Süper Lig’de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşmayı Yeni Malatyaspor 1-0 kazandı. Sezonun ikinci yarısında Antalya’da oynanan karşılaşma ise 1-1’lik eşitlikle tamamlandı.

İki takım arasında bu sezonun ilk yarısında Antalya’da oynanan karşılaşmayı Antalyaspor 1-0 kazandı.

İstatistikler ne diyor?
Antalyaspor'u konuk ettiği dört Süper Lig maçının birini kaybeden Yeni Malatyaspor (2G 1B), iki galibiyetini de kalesini gole kapattığı iki karşılaşmada aldı (2018/19 & 2020/21).

Yeni Malatyaspor ile oynadığı son üç Süper Lig maçında 5 puan kaybeden Antalyaspor (1G 1B 1M), daha önceki altı karşılaşmada aynı puanı bırakmıştı (4G 1B 1M).

Süper Lig'de devam eden en uzun galibiyet hasretinin sahibi olan Yeni Malatyaspor (14 maç), aynı zamanda kulüp tarihinin en uzun serisini yaşıyor. Malatya ekibi aynı zamanda 2022 takvim senesinde henüz galibiyetle tanışamayan iki takımdan biri konumunda (Galatasaray ile birlikte).

Süper Lig'deki sekiz maçlık galibiyet hasretini son karşılaşmada Fatih Karagümrük'ü 3-0 yenerek sonlandıran Antalyaspor, Kasım 2021'den bu yana üst üste iki maç kazanamıyor. Buna ek olarak; üç haftadır kalesinde gol görmeyen kırmızı-beyazlı ekip, en son 2016/17 sezonunda dört maçlık bir gole kapama serisi yakaladı.

Evinde oynadığı son altı Süper Lig maçında sırasıyla birer mağlubiyet ve beraberlik alan Yeni Malatyaspor (3B 3M), son karşılaşmada Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldı.

Bu sezon Süper Lig'de kafayla en az gol atan üç takımdan biri olan Yeni Malatyaspor (1; İstanbul Başakşehir ve Giresunspor ile birlikte), aynı zamanda bu şekilde en fazla gol yiyen ekip konumunda (11).

Antalyaspor, 2021/22 Süper Lig sezonunda oynanan maçların ilk 15 dakikalık bölümünde gol atamayan tek takım konumunda. Geride kalan 25 haftada aynı bölümde rakiplerine en fazla gol izni veren iki ekipten biri ise Yeni Malatyaspor (7; Giresunspor ile birlikte).

Yeni Malatyaspor formasıyla ilk 11 başladığı iki maçta da gole katkı sağlayan Kenan Özer (1 gol & 1 asist), Süper Lig kariyerinde ilk kez üç maçlık seri yakalamak istiyor.

Antalyaspor'un Fatih Karagümrük'ü 3-0 yendiği Süper Lig maçında hem gol atan hem de asist yapan Fernando; daha önce oynadığı Beijing Gouan, Spartak Moskova ve Sampdoria formalarıyla bunu başaramamıştı.

Antalyaspor'un attığı son beş golün üçüne doğrudan katkı sağlayan Doğukan Sinik (1 gol & 2 asist), geçen hafta Süper Lig kariyerinde ilk kez bir maçta iki asist yaptı (vs Fatih Karagümrük).

FERDİ DURDU/ ERTV

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.