banner13

TFF’den skandal karar! 12 Bingölspor kupadan saf dışı bırakıldı

12 Bingölspor Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu'nun düzenlediği Ziraat Türkiye Kupası için Bölgesel Amatör Lig takımlarını bilgilendirme ve kura çekimi toplantısında kuradan saf dışı bırakıldı. Henüz sezon başlangıcı yapmayan herhangi bir yapılanma içerisine bile girmeyen takımlara bu hakkın tanınmış olmasının alenen 12 Bingölspora yapılmış bir haksızlık olduğunu belirtilen 12 Bingölspor, yayımladığı yazılı açıklamada, takımın kupaya katılım hakkının ellerinden alındığı belirtilerek Türkiye Futbol Federasyonunun kararına tepki gösterip bu yanlış uygulamadan vazgeçmesini istedi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
07 Eylül 2023 Perşembe 13:50
TFF’den skandal karar! 12 Bingölspor kupadan saf dışı bırakıldı

12 Bingölspor Kulübü’nden yapılan yazılı açıklama şu şekilde;

Türkiye Futbol Federasyonunun 06.09.2023 tarihinde Ziraat Türkiye Kupası’nda mücadele edecek Bölgesel Amatör Lig takımları bilgilendirme ve kura çekimi toplantısında ne yazık ki 12 Bingöl Sporumuz saf dışı bırakılmıştır. 

Bilindiği üzere 12 Bingölsporumuz 2023-2024 sezonu öncesinde Kulüp Başkanımız M. Engin Özturan önderliğinde yönetimsel ve idari anlamda yeni bir yapılanma içerisine girmiş ve bu anlamda ciddi adımlar atmıştır. 2023-2024 sezonu Bölgesel Amatör Ligi müsabaka fikstürü henüz açıklanmamışken teknik ekip ve futbol takımı yapılanmasını tamamlamış, tesisleşme ve idari kadrolarını güçlü bir şekilde oluşturmuştur.

Yeni yönetim ve idari kadrosuyla sezona şampiyonluk parolası ile çıkan 12 Bingölsporumuza her anlamda ciddi yatırımlar yapılmış, sadece A takım bazında olmayıp şehrimizdeki sporcu gençlerimizin de geleceği için güzel projelerle sağlam temeller atmıştır.

Ancak bugün Türkiye Futbol Federasyonunda yapılan Ziraat Türkiye Kupası bilgilendirme ve kura çekimi toplantısında 12 Bingölsporumuz’un kupaya katılım hakkı elinden alınmış olup henüz sezon başlangıcı yapmayan herhangi bir yapılanma içerisine bile girmeyen takımlara bu hakkın tanınmış olması alenen 12 Bingölsporumuza yapılmış bir haksızlıktır. Bu sebeple Türkiye Futbol Federasyonunun bu yanlış uygulamadan vazgeçmesi gerekmektedir.

Kulübümüze yönelik bu kabul edilemez duruma karşı tüm mecralarda kulübümüzün haklarını sonuna kadar savunacağımız tüm kamuoyu ve 12 Bingölsporumuza gönül vermiş taraftarlarımız tarafından bilinmelidir.”

KAYNAK: Bülten

Son Güncelleme: 07.09.2023 14:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.