banner13

Tetteh, Gana Milli Takımı’na davet edildi

Spor Toto Süper Lig ekibi Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’un golcü oyuncusu Benjamin Tetteh, Gana Milli Takımı’na davet edildi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
22 Aralık 2021 Çarşamba 16:35
Tetteh, Gana Milli Takımı’na davet edildi

Spor Toto Süper Lig ekibi Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’un golcü oyuncusu Benjamin Tetteh, Gana Milli Takımı’na davet edildi.

Gana Milli Takımı’nın 2022 Afrika Uluslararası Kupası’ kadrosu açıklandı. 30 kişilik kadronun içerisinde Yeni Malatyaspor’un golcü oyuncusu Benjamin Tetteh’te yer alıyor.

Afrika Uluslararası Kupası’nda 10 Ocak’ta Fas, 14 Ocak’ta Gabon ve 18 Ocak’ta Komorlar ile karşılaşacak olan Gana Milli Takımı’na katılacak olan Tetteh’in uzun süre takımdan ayrı kalacak olması hem yönetim hem de teknik heyeti düşündürüyor. Takımın diğer ileri uç oyuncuları Walter ve Kubilay Kanatsızkuş’un istenilen performansı sergileyememesi sonrası forvet mevkii için bir transferi de gündeme getirdi.

24 yaşındaki golcü oyuncu, Yeni Malatyaspor formasıyla bu sezon 13 lig maçında bin 64 dakika görev alırken, 6 gol kaydetti. 1 kez de kupa maçında görev alan ve 1 gol atan Tetteh, sarı siyahlı formayla bugüne kadar çıktığı 47 maçta 13 gol, 6 asistlik performans sergiledi.

Yeni Malatyaspor ile 2025 yılına kadar sözleşmesi bulunan ve güncel piyasa değeri 4,5 milyon Euro olan golcü oyuncu, Gana Milli Takımı’nda ise bugüne kadar 2 kez forma giydi. Gana U17, U20 ve U23 Milli Takımlarında görev aldığı 20 karşılaşmada 7 gol kaydeden Tetteh, yaşadığı sakatlığın ardından yeşil sahalara gol atarak dönmüştü.

FERDİ DURDU/ERTV

Son Güncelleme: 22.12.2021 16:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.