banner13

Kaplan kükremek istiyor

Spor Toto 1.Lig’de 12.haftada sahasında Gençlerbirliği’ni konuk edecek olan Yeni Malatyaspor, iyi futbolunu Ankara ekibi karşısında da sürdürüp, bu sezon sahasındaki ilk galibiyetini almanın hesaplarını yapıyor.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
03 Kasım 2022 Perşembe 17:32
Kaplan kükremek istiyor

Spor Toto 1.Lig’de 12.haftada sahasında Gençlerbirliği’ni konuk edecek olan Yeni Malatyaspor, iyi futbolunu Ankara ekibi karşısında da sürdürüp, bu sezon sahasındaki ilk galibiyetini almanın hesaplarını yapıyor.

Lig’de şu ana kadar 2 kez galip gelebilen ve bu galibiyetleri deplasmanda el eden Yeni Malatyaspor’da gözler Gençlerbirliği maçına çevrildi. Haftalardır ortaya koyduğu iyi futbolun karşılığını sadece 2 maçta alabilen sarı siyahlılar, Cumartesi günü 16.00’da Yeni Malatya Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek.

Yeni Malatyaspor ile Gençlerbirliği daha önce 1’i Türkiye Kupası, 1’i TSYD Kupası, 6’sı ise Süper Lig olmak üzere 8 resmi maçta karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmalarda 3 kez Yeni Malatyaspor, 2 kez de Gençlerbirliği kazanırken, 3 karşılaşma ise berabere sonuçlandı.

İki takım ilk kez 2010-2011 sezonunda Türkiye Kupası’nda karşı karşıya geldi. Ankara’da oynanan karşılaşmayı Gençlerbirliği 2-0 kazandı.

Yeni Malatyaspor ile Gençlerbirliği 2017-2018 sezonunda bu kez TSYD Kupası’nda karşılaştı. Ankara’da oynanan karşılaşma 1-0 Gençlerbirliği’nin üstünlüğüyle sonuçlandı.

İki takım 2017-2018 sezonunda bu kez Süper Lig’de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Ankara’da oynanan karşılaşmayı 1-0 kazanan Yeni Malatyaspor, sezonun ikinci yarısında Malatya’da oynanan karşılaşmadan da 4-1 üstün ayrıldı.

Yeni Malatyaspor ile Gençlerbirliği 2019-2020 sezonunda bir kez daha Süper Lig’de kozlarını paylaştı. Sezonun ilk yarısında Ankara’da oynanan karşılaşma 3-3, sezonun ikinci yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma 0-0 eşitlikle sonuçlandı.

İki takım 2020-2021 sezonunda yeniden Süper Lig’de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşmayı Yeni Malatyaspor 2-1 kazandı. Sezonun ikinci yarısında Ankara’da oynanan karşılaşma ise 1-1 berabere sonuçlandı.

FERDİ DURDU/ ERTV

Son Güncelleme: 03.11.2022 17:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.