banner13

CAS’amız iyice boşalacak!

30 Mart tarihi itibariyle 262 milyon 450 bin TL borcu bulunan Yeni Malatyaspor’un Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ndeki (CAS) dava dosyalarından 92 milyon 385 bin TL borcu bulunuyor.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
12 Nisan 2022 Salı 15:14
CAS’amız iyice boşalacak!

30 Mart tarihi itibariyle 262 milyon 450 bin TL borcu bulunan Yeni Malatyaspor’un Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ndeki (CAS) dava dosyalarından 92 milyon 385 bin TL borcu bulunuyor.

Spor Toto Süper Lig’deki beşinci sezonunda bitime 6 hafta kala 1.Lig’e düşen Yeni Malatyaspor’u daha da sıkıntılı günler bekliyor. Bir alt lige düşmesinin yanı sıra büyük bir borç yüküyle de karşı karşıya kalan sarı siyahlıların güncel borcu 262 milyon 450 bin TL olarak açıklanırken, CAS dava dosyalarının bu borcu daha da artıracağı bekleniyor.

CAS dava dosyalarında şu anda kesinleşmeyen 92 milyon 385 bin TL borcun olduğu kaydedilirken, bundan sonraki süreçte CAS’a başvuracak olan futbolcuların alacaklarıyla birlikte bu rakamın daha da artacağı ifade ediliyor.

Alacakları nedeniyle FİFA’ya başvuran defans oyuncusu Arturo Mina, orta saha oyuncuları Mitchell Donald ve Ghaylen Chaaleli ile kaleci Fabien Farnolle’un kararlarının CAS’ta beklemede olduğu öğrenildi. Bu oyunculardan Mina’nın 400 bin dolar, Mitchell Donald’ın 276 bin Euro, Ghaylen Chaaleli’nin bir milyon 600 bin Euro, Fabien Farnolle’un ise 450 bin Euro alacağının bulunduğu kaydedildi. Bu oyuncularla ilgili kararın CAS’ta beklemede olduğu öğrenildi.

Sarı siyahlı takımda ayrıca Remi Walter’ın alacaklarıyla ilgili CAS’a başvurduğu ve bir milyon 363 bin TL alacağının olduğu bildirildi.

Fernando Zuqui ve İssam Chabeke’nin alacakları ile ilgili FİFA’ya başvurdukları ve dosyalarının CAS aşamasında olduğu öğrenildi. Bu oyunculardan Fernando Zuqui’nin 267 bin Euro, İssam Chabeke’nin ise 326 bin Euro alacağının bulunduğu kaydedildi.

Alacakları nedeniyle FİFA’ya giden ve CAS başvuruları bulunan Jody Lukoki’nin 210 bin dolar, Fofana’nın ise 400 bin Euro alacağının bulunduğu öğrenildi.

Sarı siyahlı kulübün ayrıca bazı menajerler ile oyuncu transferlerinden dolayı kulüplere yapmadığı ödemeler nedeniyle CAS’ta olan dosyaları da bulunuyor. Malatya ekibinin bir milyon 365 bin Euro ve 135 bin dolar borcu bulunuyor.

FERDİ DURDU/ ERTV

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.