banner13

Bu Sonu Yönetim Hazırladı

Spor Toto Süper Lig’de beş sezon geçiren Yeni Malatyaspor, bu sezon küme düşen ilk takım oldu. 3 sezondur kötü yönetilen sarı siyahlı kulüp, maddi sıkıntının yanı sıra sportif anlamda da büyük bir başarısızlık yaşadı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
11 Nisan 2022 Pazartesi 15:13
Bu Sonu Yönetim Hazırladı

Spor Toto Süper Lig’de beş sezon geçiren Yeni Malatyaspor, bu sezon küme düşen ilk takım oldu. 3 sezondur kötü yönetilen sarı siyahlı kulüp, maddi sıkıntının yanı sıra sportif anlamda da büyük bir başarısızlık yaşadı.

2017-2018 sezonundan buyana Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden Yeni Malatyaspor, 32 hafta sonunda toplayabildiği 20 puan sonrası küme düşen ilk takım oldu.

‘Efsane’ olarak adlandırılan Malatyaspor’un amatör lige kadar gerilemesinin ardından Malatya futbolunun kurtuluşu olarak, başına getirilen ‘Yeni’ kelimesiyle Yeni Malatyaspor olarak dizayn edilen Yeni Malatyaspor, 2017-2018 sezonunda Süper Lig macerasına başladı.

Adil Gevrek başkanlığında oluşturulan ‘ilk sivil yönetim’ takımı 2.Lig’den 1.Lig’e, ardından da 1.Lig’den Süper Lig’e çıkarırken, kentteki futbol heyecanı bir kez daha alevlendi.

Sağlam Gitti Bulut Geldi
Süper Lig’de ilk sezonunda sarı siyahlı yönetim takımın başına 2009-2010 sezonunda Bursaspor ile şampiyonluk yaşayan Ertuğrul Sağlam’ı getirdi. Bu birliktelik çok uzun sürmezken, Doğu Anadolu ekibi, Başakşehir’de antrenör olarak görev yapan Erol Bulut’u teknik direktör olarak takımın başına getirdi.

Erol Bulut ile ligdeki ilk sezonunu 43 puanla 10.sırada tamamlayan Yeni Malatyaspor, bütün dikkatleri de üzerine çekmeyi başardı.

Süper Lig’e muhteşem bir başlangıç yapan sarı siyahlılar, 2018-2019 sezonunu da oldukça iyi geçirdi. Ligin büyük bir bölümünde takımın başında olan Erol Bulut, Malatya ekibini üst sıralarda tutmayı başardı. Süper Lig’de fırtına gibi esen sarı siyahlılar, 13 galibiyet, 8 beraberlik ve 13 mağlubiyet ile 47 puan topladığı sezonu 5’inci sırada tamamlayarak, ligdeki ikinci sezonunda Avrupa bileti almayı başardı.

Avrupa Macerası Sonrası Yaşanan Kabus
Süper Lig’de 2019-2020 sezonuna farklı bir heyecanla başlayan Yeni Malatyaspor’da takımın başına Sergen Yalçın getirildi. Süper Lig'de bir önceki sezonu 5. sırada bitirerek UEFA Avrupa Ligi biletini alan sarı siyahlılar, 2. eleme turunda Slovenya'nın Olimpija Ljubljana takımını eleyerek 3. tura yükselmişti. UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda 3-1 kaybettiği maçın rövanşında sahasında Partizan'ı 1-0 yenmesine rağmen Avrupa'ya veda etmişti.

Avrupa’da oynadığı 4 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik, 1’de mağlubiyet yaşayan ve ülke puanına katkı sağlayan sarı siyahlılar için sezon ise kabus gibi geçti. . İlk 2 sezonunda Süper Ligin tozunu attıran Doğu Anadolu temsilcisi, yönetimi gerek teknik direktör gerekse de oyuncu tercihlerinde yaptığı hatalar, takımı maddi olarak iyi yönetememesi sonrası 2019-2020 sezonunda 34 maçta sadece 32 puan toplayabildi ve 16.sırada yer alarak küme düştü. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tüm dünyayı etkisi altına alan ve spor kulüplerini de derinden etkileyen pandemi nedeniyle bir sezonluğuna küme düşmeyi kaldırmasıyla bir kez daha ligde yoluna devam etti.

Yönetim Hata Üstüne Hata Yaptı
2019-2020 sezonunu iyi geçiremeyen sarı siyahlılar, aynı hataları 2020-2021 sezonunda da sürdürdü. Yönetimin kulübü hem ekonomik hem de sportif açıdan iyi yönetememesi nedeniyle takım sıkıntılı bir sürecin içerisine girdi. Küme düştüğü sezondaki hataları 2020-2021 sezonunda da tekrarlayan yönetim, takımın 45 puanla 15’inci sırada yer alıp, kümede kalmasının ardından rahat bir nefes aldı.

Bu sezon ise yönetim ‘istifa’ çağrılarına kulağını tıkadı. Kulüp başkanı Adil Gevrek ve yönetim kurulu üyeleri, şehrin idarecileriyle inatlaşma içerisine girerken, takımın menfaatlerini göz ardı etti. Bu sezonda da teknik direktör ve oyuncu tercihlerinde üst üste hatalar yapan yönetim, futbolcuların alacaklarını dahi ödeyemez duruma geldi.

Bazı futbolcular, alacaklarının ödenmemesinden dolayı kulüple olan sözleşmelerini feshederken, birçok futbolcu ise antrenmanları boykot etti.

Teknik direktör Cihat Arslan ve takımda kalan futbolcular, mücadelelerini sürdürmeye devam etse de takım ligin bitimine 6 hafta kala Spor Toto Süper Lig’e veda etti.

FERDİ DURDU/ERTV

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.