banner13

5 sezonda 10 teknik direktör çalıştı

Spor Toto Süper Lig’den 1.Lig’e düşen Yeni Malatyaspor’da, 5 sezonluk Süper Lig macerasında 10 teknik direktör görev yaptı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
13 Nisan 2022 Çarşamba 16:27
5 sezonda 10 teknik direktör çalıştı

Spor Toto Süper Lig’den 1.Lig’e düşen Yeni Malatyaspor’da, 5 sezonluk Süper Lig macerasında 10 teknik direktör görev yaptı.

Tarihinde ilk kez 2017-2018 sezonunda Süper Lig’de mücadele eden Yeni Malatyaspor, ligdeki beşinci sezonunda bitime 6 hafta kala küme düşen ilk takım oldu. Lig’de üç sezondur başarısız bir grafik ortaya koyan ve maddi anlamda da büyük bir çöküş yaşayan sarı siyahlılar, Süper Lig’deki 5 sezonunda 10 teknik direktör ile çalıştı.

Süper Lig’de 2017-2018 sezonunda takımın başına ilk olarak Bursaspor ile şampiyonluk yaşayan Ertuğrul Sağlam getirildi. Sağlam ile Yeni Malatyaspor’un birlikteliği uzun sürmezken, yönetim oldukça radikal bir karar aldı ve Başakşehir’de Abdullah Avcı’nın yardımcılığını yapan Erol Bulut ile anlaşma sağladı. Daha önce sarı siyahlı takımda yardımcı antrenör olarak görev yapan Bulut, bu kez teknik direktörlük koltuğuna oturdu.

Bulut İle Yükseliş, Yalçın’dan Sonra Düşüş Başladı
Doğu Anadolu ekibinde 2 sezonda başarılı işlere imza atan Bulut, takımın Avrupa Ligi’ne gitmesinde büyük bir rol oynadı. Bulut’un takımdan ayrılmasının ardından kısa süreliğine takımın başına geçen o dönemin sportif direktörü Ali Ravcı, takımıyla Avrupa bileti almanın mutluluğunu yaşadı.

Erol Bulut’un takımdan ayrılmasının ardından 2019-2020 sezonda takımın başına Sergen Yalçın getirildi. Yalçın’ın takımın başına geçmesi taraftarları mutlu ederken, Avrupa’da oynanan 4 maçta alınan sonuçlar memnuniyetle karşılandı. Sarı siyahlı yönetim, ligin ilk yarısının sonunda Yalçın ile ‘başarısız olduğunu’ gerekçe göstererek, yollarını ayırdı. Bu ayrılık büyük bir şok etkisine neden olurken, Sergen Yalçın bir televizyon programında “İlk yarıyı 24 puanla bitirdim bana 'başarısızsın' dediler. İlk yarı 31-32 gol atmışım. Bize, 'başarısızsınız' denildi” açıklamasını yaptı.

Yalçın ile yolların ayrılmasının ardından takım düşüşe geçemeye başladı. Sergen Yalçın’dan sonra takımın başına getirilen Kemal Özdeş, 5 maçta sıfır çekince teknik direktörlük koltuğuna bu kez Hikmet Karaman oturdu.

Buz, Şumudica, Büyük, Gülerce Ve Arslan…
Karaman ile de istediği başarıyı elde edemediği gibi küme düşen ancak TFF’nin pandemi nedeniyle bir sezonluğuna küme düşmeyi kaldırmasının ardından ligde yoluna devam eden Yeni Malatyaspor’da yönetim, 2020-2021 sezonunda bu kez takımı 1.Lig’den Süper Lig’e çıkaran İrfan Buz’u teknik direktörlük koltuğuna oturdu.

İrfan Buz ile istediği başarıyı yakalayamayan Doğu Anadolu temsilcisi, ilk kez bir yabancı teknik direktörü gündemine aldı ve daha önce Türkiye’de çalışmış olan Marius Şumudica ile anlaştı. Rumen teknik adam, göreve gelir gelmez 2 galibiyet alsa da istenilen başarıyı elde edemezken, yaptığı açıklamalarla gündeme oturdu. 15 karşılaşmada 2 galibiyet, 4 beraberlik, 9 da mağlubiyet yaşayan Rumen teknik adam sadece 10 puan toplayabildi.

Uzun süre Rumen teknik direktöre sabreden yönetim, Şumudica ile yollarını ayırdıktan sonra takımın kaptanı Adem Büyük’ü ‘futbol sorumlusu’ olarak takımın başına getirdi. Taraftarlar, Adem Büyük’ün futbol sorumlusu olması sonrası umutlandı ancak bu da çare olmadı. 3 maçta 3 mağlubiyet yaşayan Doğu Anadolu ekibinde Büyük takımla yollarını ayırdı.

Takımın başına bu kez sürpriz bir şekilde daha önce 3.Lig’de mücadele eden Malatya Yeşilyurt Belediyespor’u çalıştırmış olan Alaattin Gülerce getirildi. 27.haftada deplasmana Hatayspor karşısında alınan 5-2’lik mağlubiyetin ardından yönetim, Cihat Arslan ile anlaştı. 2021-2022 sezonunda 5 teknik adamla çalışan Yeni Malatyaspor, kötü gidişatı durduramadı ve bitime 6 hafta kala küme düştü.

FERDİ DURDU/ERTV

Son Güncelleme: 13.04.2022 16:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.