banner13

Yılan hikayesine dönen Kuzey Kuşak Yolu 2021 yılında tamamlanacak!

Kuzey Kuşak Yolunun son etabı olan Taştepe-Hanımınçiftliği mevkiinde yıllardır çözülemeyen kamulaştırma işlemini çözen Malatya Büyükşehir Belediyesi bölgedeki yapıların yıkım çalışmalarına başladı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
29 Haziran 2020 Pazartesi 18:24
Yılan hikayesine dönen Kuzey Kuşak Yolu 2021 yılında tamamlanacak!

Kuzey Koşuk Yolunun son etabı olan Taştepe-Hanımınçiftliği mevkiinde yıllardır çözülemeyen kamulaştırma işlemini çözen Malatya Büyükşehir Belediyesi bölgedeki yapıların yıkım çalışmalarına başladı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi yılan hikayesine dönen Kuzey Kuşak yolundaki problemleri bir bir çözmeye devam ediyor.

Yolun son etabı olan Taştepe-Hanımınçiftliği mevkiinde yıllardır yapılmayan kamulaştırmayı çözen ve hak sahiplerine yaklaşık 25 milyon TL ödeyen Büyükşehir Belediyesi bölgedeki yapıların yıkım çalışmalarına başladı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca ile beraber çalışmaların başladığı alanda incelemelerde bulunarak bilgiler aldı.

Başkan Gürkan, göreve gelir gelmez Kuzey Kuşak Yolunun tamamlanması için talimat verdiklerini aktararak bu kapsamda bölgedeki 57 mülk sahibine gönüllülük esası gözetilerek ödemelerin yapıldığını belirtti. Gürkan, ““Bizler göreve geldikten hemen sonra özellikle çevre yolunun hemen altında ve mevcut tek arterli yola alternatif yolların yapılıp Malatya trafiğinin rahatlaması noktasında gerekli planlama ve düzenlemeler yaptık. İlk etapta 44 yıldan beri yapılmayan ve tek artere hapsedilen bir Malatya’ya alternatif Anadolu bulvarını yaptık ve açtık. Daha sonra güney alternatif yolunun kamulaştırılma işlemlerini başlattık. Yakınca’dan Mıhlıdut kısmına kadar süreci tamamlandı. Kamulaştırma ile ilgili ağaç bedelleri ödendi ve yol açıldı. Önümüzde ki yılın sonunda yapılıp bitirilecek. Kuzey Kuşak Yolu, kuzey çevre yolu biz bir taraftan hemen bir an evvel bitirilmesi noktasında ilgili arkadaşlarımıza gerekli talimatları verdik. Mülk sahibi olan vatandaşlarımızın ödemeleri başlatıldı ve yapılıyor. Hepsi de gönüllülük rızası esası temeli üzerine yürümektedir. Yani resmen girilip kamulaştırma söz konusu değildir. Muhakkak ikili ilişkilerle insanların rızalığıyla gerçekleştirilen bir kamulaşma çalışmaları yapılıyor. Burası toplam 22,5 km uzunluğunda bir yol biz Malatya'mıza geldiğimizde Malatya'nın birinci sorunu ulaşım ve trafikti. Şuan da bu aşağıya indi yani alternatif yol yapıldığından beri yüzde 30 -35 civarında azaldı. Kuzey çevre yolunun tamamlanması ile birlikte, Malatya'nın çevre yolu ulaşım ve trafik sorunu bitirilecektir. 2021 yılı sonunda kuzey kuşak yolunun yanında güney kuşak yolunun bitirilmesi noktasında da gerekli talimatları verdik. 2021 yılının sonunda kuzey kuşak yolu trafiğe açılacak vatandaşımız sağlıklı bir şekilde trafik seyrini gerçekleştirecektir. Malatya’mıza ve Malatyalılara hayırlı uğurlu olsun. Bu konu da emeği geçen tüm mesai arkadaşlarımı da tebrik ediyorum” diye konuştu.

AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca ise, yolun tamamlanması ile hem bölgenin refahının artacağını hem de Malatya trafiğinin rahatlayacağını kaydetti. Koca, “Bugün Büyükşehir Belediye Başkanımızla Malatya’mızın özellikle Taştepe, Melekbaba, Hanımın çiftliği mahallelerimizin büyük bir hevesle sevinçle beklediği Kuzey Kuşak yolu çalışmalarının bir merhalesi bir aşamasını daha başlatmak üzere buradayız. Kuzey Kuşak yolu üzerinde bulunan yapıların kamulaştırmaları yapılarak yıkımları gerçekleştirilecektir. Bu çalışmalar tamamlandığında hem şehir içi trafiğimiz rahata kavuşacak hem de daha yaşanılabilir standartları daha yüksek bir yol ağına kavuşulacaktır. Ben bu vesile ile çalışmaları başlatan Büyükşehir Belediye Başkanıma ve ekibine teşekkür ediyorum. Bu çalışmaların da Malatya'mıza Melekbaba, Taştepemiz ile Hanımın çiftliğinde yaşayan hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Taştepe Mahalle Muhtarı Mehmet Kılıç ve Melekbaba Mahalle Muhtarı Ali Demir de, Başkan Gürkan ve ekibine kuzey kuşak yoluna gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ederek çalışmaların hayırlı olmasını temenni etti.

ERTV HABER MERKEZİ


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.