banner13

Valilikten uyarı! Malatya’da yoğun kar yağışı bekleniyor

Malatya’da 4 Şubat Cumartesi günü itibariyle kar yağışının etkili olması bekleniyor. 7 Şubat Salı gününe kadar aralıklarla devam edecek olan kar yağışının 6 Şubat Pazartesi günü yoğun bir şekilde etkili olması bekleniyor. Malatya Valiliği vatandaşları uyararak, ulaşımda aksamalar, çığ, buzlanma ve kuvvetli don olaylarına karşı tedbirli olmalarını istedi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
03 Şubat 2023 Cuma 17:09
Valilikten uyarı! Malatya’da yoğun kar yağışı bekleniyor

Malatya’da 4 Şubat Cumartesi günü itibariyle kar yağışının etkili olması bekleniyor. 7 Şubat Salı gününe kadar aralıklarla devam edecek olan kar yağışının 6 Şubat Pazartesi günü yoğun bir şekilde etkili olması bekleniyor.

Malatya Valiliği de meteoroloji verileri doğrultusunda vatandaşları uyararak, tedbirli olunması vurgusu yaptı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre; Bölgemiz genelinde soğuk ve yağışlı havanın etkisi devam edecek. 4 Şubat Cumartesi günü kar yağışlı geçecek, Malatya’nın Güney ilçeleri Doğanşehir, Doğanyol, Pütürge ve Yeşilyurt’ta ise yer yer kuvvetli 5 ila 20 santimetre arasında kar yağışının etkili olması bekleniyor.

5 Şubat Pazar, 6 Şubat Pazartesi ve 7 Şubat Salı günleri de bölgenin genelinde kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Rakımı bin metrenin üzerinde olan yüksek kesimlerde ise kar kalınlığının 20 santimetreyi geçeceği tahmin ediliyor.

8 Şubat Çarşamba günü itibariyle kar yağışının etkisini kaybetmesi beklenen bölgede, rüzgarların değişik yönlerden hafif ve yer yer kuvvetli esmesi, hava sıcaklıklarının da mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor.

Malatya Valiliği açıklamasında vatandaşları da uyararak, ulaşımda aksamalar, çığ tehlikesi, buzlanma ve kuvvetli don gibi olaylara karşı tedbirli olmalarını istedi.

Valilik, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gerek görüldükçe hazırlanacak olan anlık meteorolojik uyarıların da takibini yapacak, oluşması muhtemel risklere karşı can ve mal emniyeti açısından tedbirler alınacak.

Son Güncelleme: 03.02.2023 17:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.