banner13

Türk Kızılay Genel Başkan Vekili Fatma Meriç Yılmaz Malatya'da

Türk Kızılay Genel Başkan Vekili Fatma Meriç Yılmaz, bu yılki yurtiçi kurban kampanyasının yarısının deprem bölgesindeki ailelere dağıtılacağını açıkladı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
14 Haziran 2023 Çarşamba 16:50
Türk Kızılay Genel Başkan Vekili Fatma Meriç Yılmaz Malatya'da

Türk Kızılay Genel Başkan Vekili Fatma Meriç Yılmaz, bu yılki yurtiçi kurban kampanyasının yarısının deprem bölgesindeki ailelere dağıtılacağını açıkladı. Yılmaz, Kızılay’ın  Malatya’daki fabrikasında günlük 50 tane prefabrik barınma sistemi üretildiğini açıklayarak, bunların deprem bölgesinde kullanıldığını açıklayarak, “Buradaki ekiplerimiz kendileri de depremzede olmalarına rağmen, hem kendi yaralarını, hemde diğer deprem bölgelerinin yaralarının sarılmasına çok önemli katkı sağladılar.” dedi.

Türk Kızılay Genel Başkan Vekili Fatma Meriç Yılmaz, inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Malatya’ya geldi. Kızılay’ın Malatya’daki barınma sistemleri üreten Kızılay Sistem Yapı Fabrikasında incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi alan Yılmaz, “Malatya’nın bir taraftan depremzede olması, ama bir taraftan da depremin yaralarının sarılmasında çok önemli bir fonksiyonu var  buradaki Sistem Yapı Fabrikası nedeniyle. Burada şu anda günde 50 tane prefabrik yerleşim birimine dönüştürülüyor ve deprem bölgesine sevk ediliyor. Buradaki ekiplerimiz kendileri de depremzede olmalarına rağmen, hem kendi yaralarını, hemde diğer deprem bölgelerinin yaralarının sarılmasına çok önemli katkı sağladılar. Buradaki tüm ekibe teşekkür ediyorum.” dedi.

Türk Kızılay’ının bu yılki Kurban Kampanyasının Kurban Bereketini Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye sloganı ile başlatıldığını belirten Türk Kızılay Genel Başkan Vekili Fatma Meriç Yılmaz, “Kurban Bayramı sürecine girdik.  Kurban Bayramı dönemi Kızılaycılar için paylaşma ve dayanışma anlamında çok önemli bir dönem. Bu sene Kurban Bayramı kampanyamızda, özellikle yurtiçi kurbanlarımızı deprem bölgesinde dağıtma organizasyonuna girmiş durumdayız. Normalde biz yurtiçi kurbanları konserveye çevirip yıl boyunca dağıtıyoruz. Bu sene bunun yüzde 50’sini konserveye çevirirken, yüzde 50’sini de deprem bölgesinde gerek aşevlerimizde, gerekse de depremzede ailelerimize teslim edecek şekilde organizasyon yapmış durumdayız. Bu yardımlaşmanın ve dayanışmanın bir fırsatı. Bu senede Kurban Bereketini Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye sloganı ile Kurban Kampanyamızım başlatmış durumdayız. Tabiki zor dönemlerden geçiyoruz, ama iyileşiyoruz, iyileşeceğiz. Bunu birlikte el ele tutuşarak yapacağız. Kızılay, başında olduğu gibi sonuna kadar depremzedelerimizin yanında olmaya devam edecektir.” Şeklinde bilgi verdi.

KAYNAK: BÜLTEN

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.