banner13

Sezonun ilk kayısı çağlaları tezgahlara çıktı

Malatya’nın meşhur meyvesi kayısının bu yılki ilk çağlalarının hasadı yapılıp, pazarda satılmaya başlandı.

Sezonun ilk kayısı çağlaları tezgahlara çıktı

Malatya’nın meşhur meyvesi kayısının bu yılki ilk çağlalarının hasadı yapılıp, pazarda satılmaya başlandı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
28 Nisan 2021 Çarşamba 11:42
Sezonun ilk kayısı çağlaları tezgahlara çıktı
banner16

Malatya’nın meşhur meyvesi kayısının bu yılki ilk çağlalarının hasadı yapılıp, pazarda satılmaya başlandı.

Dünya Kayısı başkenti Malatya’da, Avrupa Birliği (AB) tescilli kayısı ağaçlarında çağlaların hasadı yapılıyor. Kale ilçesinden getirilen taze kayısı çağlasının kilosu 15 TL’den Malatya Sebze Meyve Pazarı’nda satılmaya başladı.

Sebzeciler Esnaf Odası Başkanı Yasin Yıldız, geçtiğimiz haftalar Mersin’in Mut ilçesinden gelen sofralık kayısı çağlalarının pazarda satıldığını hatırlatıp, “Malatya’nın ilk ürünü de Kale İlçesi’nden getirildi. Taze kayısı çağlasının kilosu 15 TL’den satılıyor” ifadelerini kullandı. Kayısı çağla hasadının artması ile fiyatın önümüzdeki günlerde düşmesinin beklendiği kaydedildi.

Malatya’da 8 milyon civarında bulunuyor. Yılda Türkiye ekonomisine 250-350 milyon dolar döviz girdisi sağlayan, kuru kayısı olarak yüzde 80’i yurt dışına ihraç edilen kayısı, olgunlaştıktan sonra Haziran ayı sonu ve Temmuz ile Ağustos aylarında hasat ediliyor.

iha

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.