banner13

Samanköylülerin doğalgaz isyanı

Malatya’da Yeşilyurt ilçesine bağlı Samanköy Mahallesi Delibaş Sokak’ta yaşayan vatandaşlar, yanı başlarında doğalgaz çalışması olduğu halde yaşadıkları sokağa doğalgaz gelmemesine isyan etti. Doğalgaz çalışmasının olduğu alanda toplanan vatandaşlar, yetkililerden doğalgaz istedi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
26 Ekim 2022 Çarşamba 14:23
Samanköylülerin doğalgaz isyanı

Malatya’da Yeşilyurt ilçesine bağlı Samanköy Mahallesi Delibaş Sokak’ta yaşayan vatandaşlar, yanı başlarında doğalgaz çalışması olduğu halde yaşadıkları sokağa doğalgaz gelmemesine isyan etti. Doğalgaz çalışmasının olduğu alanda toplanan vatandaşlar, yetkililerden doğalgaz istedi.

Samanköy Mahallesi’ne bağlı Delibaş Sokakta yaşayan vatandaşlar, mahalle içerisinde doğalgaz çalışması olduğunu ancak yaşadıkları sokağın içerisine doğalgazın çekilmediğini öne sürerek, eylem yaptı. Doğalgaz çalışmasının olduğu alanda toplanan vatandaşlar, defalarca iletmelerine rağmen bir türlü doğalgaza kavuşamadıklarını ifade ederek, yetkililerin taleplerini dikkate almalarını istediler.

“DOĞALGAZ GEÇEN SENE GELECEKTİ AMA GELMEDİ”
Mahalle sakini Mehmet Barış Ercan, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile görüştüklerini ifade ederek, “Geçen sene bize doğalgaz geleceğine dair söz verdiler. Doğalgaz müdürü bu alanın projesinin olmadığını söylerken, Yeşilyurt Belediyesi’nden ise projenin yapılacağını ifade edildi. Şimdi doğalgaz çalışması var ama yanımızdan geçip gidiyorlar. Doğalgaz ile ilgili ciddi bir sorun yaşıyoruz. Hastamız var, milletimiz mağdur. Camimizde doğalgaz yok. Kömür ve odun fiyatları belli, odun bulamıyoruz. Bu sıkıntının giderilmesini bekliyoruz. Yapmak isteseler bir günlük iş. 60 tane ev var. Biz, kendi imkanlarımızla katkıda bulunmayı da teklif ettik. Doğalgaz buraya kadar gelmişken bizde faydalanmak istiyoruz. Camiye kışın kimse gidip namaz kılmıyor, bomboş” dedi.

“5-10 KİŞİ AYNI ODADA YAŞIYORUZ”
“Doğalgaz çalışması var ancak 200 metrede yaşayan bizlere gelmiyor” diyen Nurhan Ercan ise şunları söyledi:

“Bu durumdan şikayetçiyiz. Bizim neyimiz var ki böyle yapıyorlar? Çocuklarımız okula gidiyor, ayrı odaları yok. Kimse camiye gidemiyor. Yaşlı insanlar var soba yakamıyorlar. Mağduruz. Öğretmenler, okulda çocuklarımıza ‘Ayrı odanız var mı?’ diye soruyor. Ayrı odamız yok, 5-10 kişi bir odaya sığınıyoruz. Onun için doğalgaz istiyoruz.”

“ÇOĞU KİŞİ KÖMÜR ALAMIYOR
Mahalle sakinlerinden Pınar Bakırcı da “Burada yaşayanların birçoğu ya çiftçi ya da asgari ücretle geçiniyor. Kömürün bir tonu 7-8 bin TL ve bunu da karşılayamıyorlar. Herkes doğalgaz istiyor. Çocuklarımız eğitimden geri kalıyorlar. Evde bir soba yanıyor, herkes bunun etrafında toplanamıyor. Hastalarımıza ayrı bir oda veremiyoruz. En yakın zamanda doğalgaz istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Muhammet Ercan ise “Bunda bir art niyet var, doğalgazı çekmiyorlar. Söylediğimiz halde buraya gelmiyorlar. Doğalgazı istiyoruz. Ana hat geçiyor ama 50 metreye doğalgaz çekmiyorlar” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.