banner13

Ölmeztoprak’dan ERTV’ye ziyaret

Televizyonumuz ERTV’nin ana yayın kablosunun kesilerek yayınının engellenmesi üzerine sosyal medyadan açıklama yaparak yaşanan hain saldırıyı kınayan AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak bugünde ERTV’yi ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti, saldırıyı kınadı. Ölmeztoprak, basının özgürlüğünün demokrasinin temel güvencelerinden biri olduğunu vurguladı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
11 Kasım 2023 Cumartesi 21:41
Ölmeztoprak’dan ERTV’ye ziyaret

Televizyonumuz ERTV’nin ana yayınını gerçekleştirdiği Türk Telekoma ait Fiber kabloların 9 Kasım Perşembe günü gece saat 03.00 sularında kesilmesi üzerine ERTV yayın akışı yaklaşık 12 saat durmuştu. 

Taşeron bir hırsızın kullanıldığı ve hırsızlık süsü verilen saldırının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile yaşanan saldırıyı kınayarak ERTV’ye destek olan AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak bugün de ERTV’ye geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. 

ERTV’ye geçmiş olsun dileklerini ileten Ölmeztoprak, basının özgürlüğünün demokrasinin temel güvencelerinden biri olduğunu vurguladı. 

Ölmeztoprak, “Kötü bir vaziyet yaşanmış. Ben işittiğimde yine bir saha programındaydım. Sosyal medyadan geçmiş olsun dileklerimizi paylaştık. Sosyal medya yüz yüze iletişimi, iletişim adı altında kısıtladığını düşünüyorum. Dolayısıyla gelip yüz yüze geçmiş olsun demek hem de takibattaki durumu öğrenmek istedim. Demokrasimiz için Yasama,Yürütme,Yargı ve ardından Basın çok önemli bir güç. Basının özgürlüğü demokrasinin temel güvencelerinden biridir. Halkımızın haber alma özgürlüğü, hürriyeti de yine öyle. ERTV bunu elinden geldiği kadar, tarafsız ve objektif bir şekilde ve yıllardır bunu sürdürüyor. Belli bir süredir de uydu yayını ile bunu sürdürüyor. Bu gerçekten ilimiz için çok kıymetli. Özellikle 6 Şubat sonrasında hepimiz depremzedeydik. Ben bütün depremleri ailemle birlikte burada yaşadım. Direk uydu yayını yapan kanallara bakıyorsunuz. Sizde depremzedeydiniz, belli bir müddet yayın yapamadınız. İşte o yayın yapamadığınız dönem bu işin önemi çok daha fazla anlaşıldı. Çünkü yayın binanız gitmişti” ifadelerine yer verdi.

Ölmeztoprak, 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan yayın binasının yıkılmasının ardından yaklaşık 7 ay konteynerde yayın veren, 2 ay önce de yeni yapılan yayın binasına taşınan ERTV’nin yeni binasının da hayırlı olmasını temenni etti. 

Ölmeztoprak şu ifadeleri kaydetti; “Yeni yayın binanız hayırlı olsun. Çelik konstrüksiyon ve tek katlı olmasına rağmen çok güzel odalarıyla, alanlarıyla, stüdyolarıyla hemen yayına devam edebileceğiniz güvenli bir çalışma alanı oluşturulmuş. Buradaki ekibe, başta ERTV yöneticileri olmak üzere, tek tek tüm basın emekçilerine teşekkürlerimi sunuyorum. 6 Şubattan sonra bizlerde, sizlerde kendimizi toparladıktan sonra hemşehrilerimizin haber alma hürriyetine katkınızı devam ettirdiniz. Bundan dolayı da teşekkürlerimi sunuyorum. Tekrar geçmiş olsun. İnşallah bundan sonra ne böyle bir afet ne de böyle vahim bir durumu tekrar yaşamayalım.” 

ERTV HABER MERKEZİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.