banner13

Malatya’da ağır hasarlı binaların yıkımlarına devam ediliyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’da şehrin birçok noktasında iş makineleri yıkımlarına devam ediyor. Yıkımlar kapsamında İnönü Caddesi Kapalı Çarşı Karşısında bulunan Şehir Merkezinin simge binalarından olan Ziraat Bankası’nın da yıkım işlemine başlandı.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
08 Haziran 2023 Perşembe 16:48
Malatya’da ağır hasarlı binaların yıkımlarına devam ediliyor

6 Şubat’ta yaşanan depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Malatya’da ağır hasarlı binaların yıkımlarına devam ediliyor.

Sabah saat 08:00 itibari ile İnönü Caddesinin trafiğe kapatılmasının ardından şehir merkezinde bulunan ve şehrin simge binaları arasında yer alan Ziraat Bankasının yıkım işlemine başlandı.

Aylardır boş olan binada yıkıma başlandığı gün içeride bulunan eşyaların boşaltılması ve yıkım işlemine başlandığı esnada ilk önce tabelaların sökülmesi büyük tepki topladı. Yıkım işlemlerinin hızlı bir şekilde ilerleyememesi ve yıkım yapılacak olan bölgede yeterli güvenlik önlemlerinin alınmamasının nedeni ise merak konusu.

Yıkımın başladığı esnada etrafı toz kaplarken bölgeye geç gelen arazöz’ün yıkım esnasında sadece yola su tutarak çıkan toza müdahalesi de kimini şaşırttı kimini ise acı da olsa güldürdü.

Yüklenici firmanın yıkım çalışmasını gerçekleştirecek tüm ekipmanının yetersiz olduğu gözlemlenirken, çevredeki vatandaşlar da meraklı gözlerle yıkım çalışmalarını film izler gibi izledi.

Şehir merkezinde gerçekleştirilecek yıkım işlemlerinin bir an önce tamamlanıp kent merkezinin yeniden ayağa kalkması için çalışmaların  hızlı bir şekilde sürdürülmesi beklenirken yaklaşık 1 saat çalışma sonucu yıkım işlemine ara verildi.

ERTV HABER MERKEZİ

Son Güncelleme: 08.06.2023 16:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.