banner13

Malatya yaklaşık 6 saat arayla iki deprem yaşadı

Malatya’da merkez üssü, Doğanşehir ve Akçadağ ilçesi olan 3.5 ve 4.1 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
19 Mayıs 2023 Cuma 17:54
Malatya yaklaşık 6 saat arayla iki deprem yaşadı

Malatya’da merkez üssü, Doğanşehir  ve Akçadağ ilçesi olan 3.5 ve 4.1 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre; 3.5 büyüklüğündeki ilk deprem saat 06:14’de meydana geldi. Yerin 12.21 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin merkez üssü ise Doğanşehir ilçesi olarak kaydedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü de ilk depremin 3.6 büyüklüğünde olduğunu, merkez üssünün Doğanşehir ilçesinin Begre Mahallesi olduğunu açıkladı. Kandilliye göre deprem yerin 2.0 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre; 4.1 büyüklüğündeki ikinci deprem ise saat 11:23’de meydana geldi. Yerin 12.56 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin merkez üssü ise Akçadağ ilçesi olarak kaydedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü saat 11:23’de meydana gelen ikinci depremin merkez üssünü Akçadağ’ın Kepez Mahallesi, büyüklüğünü 4.0, derinliğini ise 5.0 olarak açıkladı.

Yaşanan depremler nedeniyle şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı kaydedildi.

ERTV HABER MERKEZİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.