banner13

Malatya üç dakika arayla iki depremle sallandı

Malatya’nın Pütürge ilçesi art arda 3.8 ve 3.3 depremlerle sallandı. Deprem, Pütürge ve mahallelerinde kısa süreli paniğe neden oldu.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
24 Nisan 2023 Pazartesi 21:22
Malatya üç dakika arayla iki depremle sallandı

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerinde edinilen bilgilere göre, Malatya’nın Pütürge ilçesine bağlı Arıtoprak merkez üssü olan 3.8 büyüklüğünde bir deprem yaşandı.

Yerin 5 km derinliğinde yaşanan 3.8 büyüklüğündeki deprem saat 13.51’de yaşanırken, bu depremden 3 dakika sonra bu kez merkez üssü yine Pütürge ilçesinin Çayköy olan 3.3 büyüklüğünde ikinci bir deprem yaşandı. Deprem, ilk depremde olduğu gibi yerin 5 km derinliğinde gerçekleşti. Her iki deprem, vatandaşlarda tedirginliğe neden olurken, herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı öğrenildi. 

AFAD verileri de Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verileri ile örtüşürken, derinlik konusunda AFAD verileri ilk deprem için 7 km, ikinci deprem içinde 6 km bilgisini paylaştı.

ERTV HABER MERKEZİ
 

Son Güncelleme: 18.04.2024 09:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.