banner13

Malatya Stadyumunu çürümeye terk ettiler!

Süper Kupa Finalinin deprem bölgesindeki bir şehirde oynanması düşünülürken, Malatya’da 200 milyonluk yatırım göz göre göre çürümeye terk edildi. Sorumlularının da umurunda değil. Şimdiye kadar ne herhangi soruşturma açıldı, ne de gündeme geldi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
03 Şubat 2024 Cumartesi 12:50
Malatya Stadyumunu çürümeye terk ettiler!

Yapımına 2012 yılında başlanan 2014 ve 2016 yıllarındaki ihalelerle ancak 2017’de hizmete girebilen ve toplamda 200 milyonu aşkın maliyetle tamamlanabilen Malatya Stadyumu son 1 yıldır çürümeye terk edildi. Stadyumda Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yapılan saygısızlık ise bu kadar da olmaz dedirtiyor. Atatürk'ün parçalanan posteri aylardır yenisi ile değiştirilmedi. ERTV, stadyumun son halini görüntüledi. 

6 Şubat depremlerinin üzerinden 1 yıl geçti. Bu süre zarfında stadın kapısını dahi açmayan Malatya Gençlik Spor İl Müdürlüğü, 27 bin 44 kişilik devasa stadyumu kaderiyle bas başa bırakıp, çürümesine göz yumdu. 

Yeni Malatyaspor'un bu sezon lige katılmaması nedeniyle atıl vaziyette bırakılan stadın içler acısı halini ve hasar alan yerlerini ERTV Haber Merkezi görüntüledi.  

Yetkililerin ilgisizliğini gözler önüne seren görüntüler yetmezmiş gibi Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yapılan saygısızlık da bu kadar da olmaz dedirtiyor. Atatürk'ün parçalanan posteri aylardır bu halde bırakılarak yenisi ile değiştirilmedi. 

Böylesine devasa bir stadyumun çürüme terk edildiğini belirten gazeteci ve spor yorumcusu Fatih Avcı, konu ile ilgili yetkililer hakkında soruşturma başlatılması gerektiğini söyledi. 

Avcı; “Böylesine devasa bir kompleksin depremden sonra kapısı hiç açılmamış, hiçbir yerine bakılmamış. Depremzede ailelerin, kentte görev yapan asker, polisin zaman zaman gelip konakladığını biliyoruz. Stadın tamamını gezdik. Tribünlerin arka kısmına kadar baktık. Stad da şu an işlerin tolunda gittiği tek yer stad zemini. Zemin mevsim koşullarına göre iyi. Maç oynanmadığı için bilmiyoruz ama zeminin dışında her yer felaket. Stadın Doğu Tribününde depremden kaynaklı küçük bir çöküntü var. Birçok yerde kırık, dökük var. Zemin katta, tahliye ve drenaj suları, stadın temeline akıyor. Bunlar çözülmediği takdirde stad tamamen çürümeye terk edilmiş olacak. Sosyal medyada çok tepki çekmişti, ‘Stad güvenlik kameraları söküldü diye’ bu yalanlandı. Şimdi baktığımızda kabloların boşta durduğunu, kameraların söküldüğünü gördük. Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün posteri yırtılmış bir şekilde duruyor. Rüzgarda, ışıkta, güneşte zarar görmüş olabilir. El insaf ya Malatya Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nden hiç mi kimse yok. Gelip bu poster burada  kaldırılmaz mı? Yerine yenisini koyamıyorsanız, bari bunu yırtık halde bırakmayın. Bir Malatyalı olarak bu halde olmasından gerçekten utandım. Stadın kaderine terk edilmiş olduğunu bütün Malatya’ya haykırmak zorundayım. Malatya Stadyumu adeta çürümeye terk edilmiş. Hiçbir şekilde bakım ve kontrol yok. Bu konu ile ilgili Malatya Gençlik Spor İl Müdürlüğü hakkında bir soruşturma açılması gerekiyor. Burada görevi ihmal ve görevi kötüye kullanma var. Bu stadı şimdi yaptırmaya kalksak devletin kasasından milyonlarca, katrilyonlarca para çıkacak ama ayakta tutmamız daha kolay. Basit önlemlerle, güçlendirmelerle ayakta tutulabilir ama ilgisizlikte bu stad çürümeye terk edilmiş” ifadelerini kaydetti. 

KAYNAK: ERTV HABER MERKEZİ

Son Güncelleme: 03.02.2024 13:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.