banner13

“Malatya ile birlikte Türkiye’de Mercedes Kadir’i sevdi”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, iki yıl önce açılan Kent Müzesi’nde Mercedes Kadir’in balmumu heykelinin yer aldığını kaydederek, “Malatya renkli bir simasını kaybetmiştir. Malatya’nın başı sağ olsun. Malatya ile birlikte Türkiye’de Mercedes Kadir’i sevdi. Türkiye’nin de başı sağ olsun” dedi. 

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
19 Nisan 2020 Pazar 16:12
“Malatya ile birlikte Türkiye’de Mercedes Kadir’i sevdi”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, iki yıl önce açılan Kent Müzesi’nde Mercedes Kadir’in balmumu heykelinin yer aldığını kaydederek, “Malatya renkli bir simasını kaybetmiştir. Malatya’nın başı sağ olsun. Malatya ile birlikte Türkiye’de Mercedes Kadir’i sevdi. Türkiye’nin de başı sağ olsun” dedi. 

Malatya'da akli dengesi yerinde olmayan, araba zannettiği sopasıyla gezen ve "Mercedes Kadir" olarak tanınan Fatih Kaydı, 18 Nisan Cumartesi akşamı hayatını kaybetti. 

Yeşilyurt ilçesine bağlı Tecde Mahallesi'nde ikamet eden ve solunum yetmezliği rahatsızlığı bulunan Fatih Kaydı (Mercedes Kadir), durumunun ağırlaşması üzerine ambulansla Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Mercedes Kadir, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Mercedes Kadir’in ikamet ettiği Tecde Mahallesi’nin muhtarı Ali Yiğit ile birlikte Kent Müzesi’nde Mercedes Kadir’in balmumu heykelinin önünde gazetecilere açıklama yaptı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Malatya’nın gülen yüzlerinden bir evladımızı daha kaybettik. Onun teessürü içerisindeyiz. Allah, Mercedes Kadir’e rahmet eylesin” ifadelerini kullandı. 

Gürkan, insanların yaşadığı süreç içerisinde kıymetlerinin bilinmesi ve takdir edilmesi noktasındaki düşüncelerini her zaman icraata geçirdiklerini kaydederek, “Kent Müzemiz iki yıl önce yapıldı. Bu müzede, Malatya’nın gülen yüzlerinin fotoğrafları ve hayat hikayelerini de duvarda gördüğünüz gibi ifade ettik. Mercedes Kadir de Malatya’nın gülen yüzlerinden önemli simalarından bir tanesiydi. Mercedes Kadir’i kaybetti, yarın öğlen namazı sonrası uğurlayacağız. Mercedes Kadir’e Allah’tan rahmet dilerken, Malatya’nın ve Malatyalıların başı sağ olsun diyorum. İnsanların yaşadığı süre içerisinde kıymetlerinin takdir edilmesinden yanayız. Bu anlamda yaşayan insanlarımızın da Kent Müzesi’nde yerini bulması, onların bu şehre sağlamış olduğu katma değerlerin anılması noktasında çalışmaları burada görüyoruz. En güzel örneği de Mercedes Kadir’dir. İki yıl önce burada Mercedes Kadir’in balmumu heykeli yapılarak, kendi arabasıyla buraya taşınmış. Mercedes Kadir de haftada üç gün bu müzeyi ziyaret ederek ‘evimi ziyarete geldim’ diyerek, kendi fotoğrafına bakıp sevinerek gittiğini biliyoruz” şeklinde konuştu. 

Gürkan, bir gazetecinin ‘Sosyal medyada bazı kişiler Mercedes Kadir’in koronavirüsten öldüğü iddia ediliyor. Size gelen bilgi nedir?’ sorusuna, “Nefes darlığı problemiyle hastaneye kaldırıldığı, orada kalp yetmezliği nedeniyle vefat ettiği bize gelen bilgi. Biz, her nedenle vefat etmişse etmiş olsun Malatya renkli bir simasını kaybetmiştir. Malatya’nın başı sağ olsun. Malatya ile birlikte Türkiye’de Mercedes Kadir’i sevdi. Türkiye’nin de başı sağ olsun” cevabını verdi. 

Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit ise Mercedes Kadir ile vefatından önce son kez göz göze geldiğini ifade ederek, “Dün akşam 20.30’da ağabeyi Mehmet Kaydı beni aradı, ‘Muhtarım Kadir bayıldı, kalkmıyor’ dedi. Ben evlerine gittim, ambulansta gelmişti. Kendisini içeriden çıkarttığımızda baygın vaziyetteydi. Hatta kardeşi de ‘öldü’ diye bağırıyordu, ‘ölmedi’ dedim. Ambulansa koyduk, oksijen verir vermez gözlerini açtı. Gözlerini açıp baktığında gerçekten içim çok burkuldu. Çünkü son bakışı gibiydi. 21.00’da kardeşi aradı ‘Kadir vefat etti’ dedi. Kendisini sevdiren bir Kadir’imiz vardı. Malatya’mız seviyordu, bir semboldü” dedi. 

Yiğit, Mercedes Kadir’in isminin kentte bir sokak ya da caddeye verileceğini belirterek, “Belediye başkanlarımız sağ olsunlar aradılar, Malatya’da güzel bir caddeye veya sokağa, özellikle kendi evinin bulunduğu sokağa ‘Mercedes Kadir’ ismini vereceklerini beyan ettiler. Belki bir kavşağa da ismi verilebilir. Kalan eşyalarını da temin ettikten sonra Kent Müzesi’nde sergileyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Yiğit, bir gazetecinin ‘Mercedes Kadir’in koronavirüsten dolayı öldüğü iddiaları var. Size bu konuda bir bilgi geldi mi?’ sorusuna, “Koronavirüs tespiti değil KOAH hastalığından dolayı hastaneye kaldırıldı. Koronavirüs testinin negatif çıktığı bildirildi. Solunum yetmezliğinden vefat ettiği bilgisi var” cevabını verdi.

HABER: FERDİ DURDU/ YENİ MALATYA GAZETESİ- ERTV


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.