banner13

Malatya'da fırıncılar evlere sipariş yetiştirmek için mesai harcıyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını ile mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağının uygulandığı 30 büyükşehir arasında yer alan Malatya’da, açık olan fırınlar sipariş üzerine evlere ekmek götürerek vatandaşları mağdur etmiyor.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
18 Nisan 2020 Cumartesi 17:10
Malatya'da fırıncılar evlere sipariş yetiştirmek için mesai harcıyor

Virüs salgınıyla mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı’nca alınan 48 saatlik sokağa çıkma yasağı ile birlikte Malatya’da faaliyete devam eden fırınlar siparişlere yetişmek için yoğun şekilde çalışıyor. 

Yasak kapsamı dışında tutulan iş yerleri arasında bulunan fırınlar sabahın erken saatleri ile birlikte ekmek yapımına başladı. 

2 günlük yasak nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşlar, kendilerine en yakın fırınları telefonla ile arayarak ekmek siparişi veriyor. 

Fırın çalışanı virüse karşıda önlem alarak ekmekleri evlerinden çıkamayan vatandaşlara ulaştırıyor. 

Geçen hafta olduğu gibi bu hafta da birçok siparişe cevap veren ekmek fırınlarında zaman zaman yoğunluk artsa da fırıncı esnafı bu süreçte ekmek satışlarının düştüğünü dile getiriyor.

KAYNAK: İHA


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.