banner13

Malatya Büyükşehir Belediyesi ekmeği 50 kuruşa düşürdü

Malatya Büyükşehir Belediyesi, sokağa çıkma yasağı nedeniyle ekmeği 50 kuruşa düşürdü. ERTV'de Haftanın Ardından Programı'na canlı olarak bağlanan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tedbirlerin alındığını ve Malatyalıların mağduriyet yaşamamaları için çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
11 Nisan 2020 Cumartesi 13:23
Malatya Büyükşehir Belediyesi ekmeği 50 kuruşa düşürdü

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan 48 saatlik sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından Malatya'da ki son durumu değerlendirmek ve alınan tedbirleri aktarmak üzere ERTV'de Haftanın Ardından Programı'na canlı olarak bağlanarak detayları paylaştı. Başkan Gürkan ayrıca bu süre boyunca vatandaşa MEGSAŞ ekmeğinin 50 kuruşa verileceğini aktardı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan aldıkları kararları ERTV mikrofonlarına anlattı, sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından Malatya Valiliğinde kriz masası olarak toplantı gerçekleştirdiklerini ifade ederek "Bu kararın ardından uygulama, usul ve esasları ile ilgili tebliği yerel ölçekte yorumlanması noktasında değerlendirmeler yapıldı. Vatandaşlarımız tedirgin olmasın. Çok kısa zamanda vatandaşlarımızın yoğun bir şekilde çarşı, pazara hiç bir önlem almadan çıkması bizi ziyadesi ile üzmüştür. Dolayısıyla biz yerel yönetimler olarak vatandaşımızın sokağa çıkmaması için ihtiyaç duyacakları ekmek vb. ürünler için belediye olarak tedbirimizi aldık" dedi.

Sokağa çıkma yasağının uygulanacağı Cumartesi ve Pazar günleri vatandaşa MEGSAŞ ekmeğinin 50 kuruşa verileceğini belirten Gürkan "MEGSAŞ ekmek fabrikasında 2 günde yaklaşık 150 bin ekmek üreteceğiz ve ilerleyen zamanda bu sayıyı artırabiliriz. İhtiyaç sahiplerine ücretsiz, bunun dışında da çok cüzi miktarda 50 kuruşa ekmek dağıtımı yapacağız. Şuanda 35 aracımız günlük 150 servisle bu çalışmaları yürütecektir. Ayrıca 15 merkezimizde belediyemizin ekmek büfelerinde vatandaşlarımızın bu ihtiyaçlarını giderilmesi ve vatandaşlarımızın aç ve açıkta kalmaması noktasında gerekli tedbirleri aldık" şekllinde konuştu.

Başkan Gürkan bunun yanı sıra vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için farklı tedbirler aldıklarını da belirterek 444 51 44 hattının ayrıca 185 MASKİ, 153 Belediye hattının da sürekli aktif halinde olduğunu bu hatlara vatandaşların ihtiyaç duydukları halinde taleplerini iletebileceklerini belirterek gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.

ERTV HABER MERKEZİ


Son Güncelleme: 11.04.2020 16:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.